vineri, 7 iunie 2024

Sfintii din inchisorile comuniste

 Pentru rugaciunile Sfantului Sfintit Mucenic Teodot, episcopul Ancirei si ale Sfintei Mucenite Zenaida, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Icoana Sfintilor din inchisorile comuniste

Aceasta minune mi-a povestit-o aceeasi femeie:

“Sotul meu a primit o Icoana cu Sfintii de la Aiud si vroia sa o puna pe perete. Atunci eu i-am zis ca avem destule Icoane pe pereti si nu mai este nevoie sa punem si altele. Si mai bine sa o ducem la tara si sa o punem pe un perete la casa de acolo. Sotul meu nu s-a mai impotrivit, ci a luat Icoana si a pus-o in bagajul pe care trebuia sa il ducem la tara. Bagajul a stat vreo doua saptamani in balcon.

In noaptea de dinaintea zilei cand trebuia sa plecam la tara, am avut un vis. I-am vazut pe toti Sfintii, asa cum sunt in Icoana cu hainele vargate, ca erau vii si veneau spre mine strigand foarte suparati: “Pune-ne pe perete, pune-ne pe perete…..”.

Atunci m-am trezit foarte speriata si m-am dus direct in balcon, am scos Icoana din geanta si am adus-o ca sa o pun pe perete. Sotul meu dormea. Am cautat ciocanul si un cui si atunci, noaptea, am pus Icoana pe perete. M-am chinuit o bucata pana sa gasesc un loc sa intre cuiul. Abia apoi am avut curajul sa ma culc la loc inca tremurand de frica.

A doua zi, la plecare, sotul a vazut Icoana pe perete si m-a intrebat mirat daca nu o mai ducem la tara. Atunci i-am raspuns: “Las-o aici, sta bine pe perete. Ce nu-ti place la ea?”. Si nu i-am spus nimic despre vis.

A dat si el mirat din umeri si nu a mai zis nimic. In sinea lui s-a bucurat mult caci avea evlavie la Sfintii din Inchisorile comuniste si, mai mult decat atat, avea chiar si o bucatica de la Sfintele lor Moaste. Despre vis i-am spus abia dupa ce ne-am intors de la tara.”

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti II”)

Niciun comentariu: