duminică, 9 iunie 2024

Sfantul Serafim de Virita

 Pentru rugaciunile Sfantului Ierarh Chiril, arhiepiscopul Alexandriei, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!

Spovedanie generala

La Sfantul Serafim, fiecare vine cu durerea si necazul sau. Cineva isi doreste rezolvarea unor probleme, altcineva vrea vindecare. Si eu credeam ca am nevoie de o vindecare trupeasca, insa asa a lucrat Dumnezeu ca am inteles ca, de fapt, mai mult aveam nevoie de vindecarea sufleteasca.

La sfarsitul anului 2009, am ajuns la Virita si, printre altele, am mers si la piatra unde obisnuia sa se roage staretul.

Cand m-am indepartat de acel loc cam la 500 de metri, am vazut o femeie care se indrepta spre mine. Cred ca multi oameni au avut ocazia sa intalneasca persoane care vorbesc singure, doar ca femeia in cauza striga, iar exclamatiile ei se refereau la pacatele mele!

Initial, am crezut ca e o coincidenta, dar de unde?! Ceea ce spunea ea era parca o lista amanuntita a pacatelor mele.

M-am simtit atunci atat de murdar, incat la revenirea in orasul natal, m-am grabit sa fac o spovedanie generala, iar de atunci si neputintele trupesti au cedat, parca aratandu-mi ca boala de multe ori e o consecinta a pacatului.

Iata asa m-a tamaduit Staretul Serafim (Alexandr Afanasiev)

 

(Sfantul Serafim de Virita-de la milionar la mare ascet)

Niciun comentariu: