marți, 4 iunie 2024

Sfantul Serafim de Virita (II)

 Pentru rugaciunile Sfintilor Mucenici Zotie, Atal, Camasie si Filip de la Niculitel, ale Sfantului Ierarh Mitrofan, arhiepiscopul Constantinopolului si ale Sfintelor Mironosite Maria si Marta, surorile Dreptului Lazar, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

Un loc de munca nou

In anul 2015, am reusit impreuna cu sora mea sa ajungem la Virita. Ne-am marturisit si ne-am impartasit. Fiecare dintre noi avea propriile greutati, astfel ca ne-am rugat pentru intarire in credinta, dar si rezolvarea unor probleme materiale cu care ne confruntam. Cand ma venit acasa, am primit un telefon de la o cunostinta, care mi-a propus sa depun documentele pentru un post vacant la compania unde lucra. Era o propunere foarte avantajoasa. In cazul in care eram acceptata, puteam sa am un salariu mult mai mare, dar si conditii de munca mai bune. Cum de obicei gandurile de necredinta si neincredere nu ne permit sa realizam multe lucruri, m-am gandit ca nu voi reusi.

Spre surprinderea mea, in seara aceea, prietena mea m-a sunat din nou si a insistat. Mi se facuse chiar rusine ca cineva vrea sa ma ajute mai mult decat vreau eu insumi. M-am rugat Sfantului Serafim sa ma ajute si a doua zi am depus documentele necesare. Deja de un an lucrez la aceasta companie.

Cand am luat concediu, am plecat din nou la Virita pentru a-i multumi parintelui, dar si pentru a ma ruga pentru fiica si nepoata mea. Copiii trebuiau in curand sa depuna documentele pentru admitere la facultate. Fiica mea isi dorea foarte mult la facultatea de jurnalism, dar nu prea credeam ca va putea obtine un loc la buget.

Prin mila lui Dumneze si prin mijlocirea staretului copiii sunt studenti si cu totii au locuri la buget.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

(Sfantul Serafim de Virita-de la milionar la mare ascet)

 

Niciun comentariu: