sâmbătă, 8 iunie 2024

Jurnal

 Jurnal... ocazional 

Afara

Ziua a început ca o zi caniculara de vara, însă după-amiaza a plouat torențial. Când a venit ploaia, eram pe drum spre satul părinților mei. La un moment dat, am fost nevoiți să oprim, pentru că vizibilitatea era foarte redusă din cauza ploii puternice. Slava lui Dumnezeu că a fost o ploaie curata, fara grindina (tocmai primisem pe telefoane alertă de grindină). După ploaie aerul a devenit ceva mai respirabil.

Sunt recunoscătoare

O Doamne, in primul rand, sunt recunoscătoare pentru faptul că începe să își facă efectul tratamentul antialergic prescris de doamna doctor Popescu Mădălina de la clinica Naturalia. Nasul incepe usor-usor sa se desfunde, iar polipul nazal sa de retragă.

Sunt recunoscătoare pentru că, deși cu nasul înfundat, am reușit să fac conserve pentru iarna: dulceața, sirop, compot, dar și puțin lichior de căpșuni și cireșe negre.

In acest week-end suntem la București, la nepoți. Iată un alt lucru pentru care sunt recunoscătoare.

In bucătărie 

Acum este ordine și liniște, însă dimineața devreme, înainte de a pleca la drum, am făcut dulceață de cireșe negre și de căpșuni.

Sunt îmbrăcată 

In pijamale colorate, din bumbac și foarte răcoroase.

Meșteresc 

Deocamdată toate proiectele sunt la naftalină, pentru că este perioada conservelor și mă pregătesc și de un proiect mai amplu. Am sa va povestesc despre el într-o altă postare.

Citesc

Am inceput sa citesc cartea "Trăiesc din nou" scrisa de Principesa Ileana a României.

Sper

Să reușim, până la iarna, să renovam apartamentul, să fie mobilat mai simplist

In casa

E pace și liniște. Toată lumea, de la cel mai mic la cel mai mare, este in lumea viselor. Eu incerc sa termin postarea înainte de a adormi cu telefonul in mână.

O fotografie

Nepoțeii mei dragi




6 comentarii:

Tandreţe spunea...

Duminică binecuvântată cu pace și bucurie!
Spor la conserve și multă sănătate!

din casuta noastra spunea...

La fel îți doresc și tie Lili!
Te îmbrățișez cu drag 🤗❤️

Oana spunea...

Uf ce draguti sunt, sa iti traiasca nepoteii frumosi si scumpi!!

din casuta noastra spunea...

Mulțumesc frumos Oana. Și tu să te bucuri de dulceața ta mica.
O săptămână minunată îți doresc.🤗❤️

copilarim spunea...

Ce vesti imbucuratoare!! Ma bucur mult ca te simti mai bine :*!!
Iar minunea de fotografie de la final - mi-am amintit de micutii deja mari mei nepoteti :D. Cand au trecut anii ... abia astept sa ii vad. Clar nu ii mai pot lua in brate ca pe vremuri.. :)))
Pupici!!

din casuta noastra spunea...

Da Rux, mă simt ceva mai bine. Tratamentul dat de Dna doctor Popescu de la Naturalia incepe să își facă efectul. Slava lui Dumnezeu.
Nepoțeii nu ii mai poți lua în brațe că pe vremuri, i sa puteți face multe lucruri minunate împreună atunci când vor veni la tine.
Te îmbrățișez 🤗🤗!