sâmbătă, 8 iunie 2024

Maica Domnului

 Pentru rugaciunile Sfintilor Mucenici Nicandru si Marcian si pentru aducerea moastelor Sfantului Mare Mucenic Teodor Stratilat, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!

 Necredinta musulmanului

La un spital din Atena se afla o araboiaca musulmana fiind insarcinata si aproape de nastere. Venind sotul ei la spital, a cerut doctorilor sa scoata icoana Maicii Domnului cu Pruncul in brate care se afla pe perete in salon. Doctorii nu au vrut spunand-i ca Icoana a existat in acel loc dintotdeauna. Dar musulmanul a insistat zicand ca el nu vrea ca atunci cand se naste copilul lui si va deschide pentru prima data ochii sa vada Icoana crestinilor.

Dupa multe insistente, doctorii au luat-o de acolo pentru perioada cat va fi sotia musulmanului. Femeia a nascut normal, fara probleme, dar pedeapsa lui Dumnezeu a venit caci copilul s-a nascut orb. Nevazand deloc lumina zilei, s-a nascut complet orb si doctorii au spus ca nu au ce-i face.

Nu stiu daca musulmanul a inteles ceva din toate acestea, dar cei din jur au inteles cu totii. Socotea ca o jignire ca pruncul lui sa vada Icoana Maicii Domnului dupa nastere si atunci Dumnezeu l-a pedepsit sa nu vada nimic.

Sa luam cu totii o invatatura din aceasta minune si, mai cu seama, cei care lupta impotriva icoanelor si care vor sa le scoata din institutiile publice.

Am inteles ca din camerele Guvernului au fost scoase deja. Sa nu fie.

 

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti vol II)

Niciun comentariu: