Surprizele
continua
Sambata m-am intalnit cu „elevele”
mele la cursul de gatit. Si de data aceasta au venit ceva facut de ele.
Loredana
a facut acasa „budinca de branza cu paste”, iar Stefania a facut „fasole
iahnie” avand bunica in vizita si profitand de experienta dansei.
Ingrediente: 1 pachet de spaghete; 1 kg branza telemea
mai nesarata; 2 linguri zahar; 3 oua.
Mod de preparare: Se fierb pastele conform instructiunilor de
pe pachet. Dupa ce s-au fiert, se pun in strecuratoare si se limpezesc cu un
jet de apa rece. Se lasa la scurs. Intre timp, branza se da pe razatoare
intr-un castron mai mare, se adauga ouale, zaharul si pastele scurse si se
amesteca totul foarte bine. O tava de yena sau alt gen de tava se unge cu putin
ulei, se pune amestecul de branza si paste si se da totul la cuptor 30 minute
(pana cand budinca se rumeneste usor).
Reteta pregatitia de Stefania este
“Iahnie de fasole”
Ingrediente: 300 gr fasole
alba, 3 cepe, 3-4 linguri bulion, 1 foaie dafin.
Mod de preparare: se alege
fasolea si se pune la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. Se scurge a doua
zi, se opareste de 2 ori in apa clocotita, care se arunca. In a treia apa, se
lasa fasolea la fiert. Se curata ceapa, se caleste, se adauga bulionul, putina
apa, dafinul si se lasa sa fiarba. Dupa ce fasolea este fiarta, se toarna sosul
de ceapa peste ea, se potriveste de sare si se mai lasa 10 minute la fiert.
Din pacate nu
am reusit sa fac poze, insa pot sa va spun ca ambele preparate au fost
delicioase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu