NUTELLA CU ZMEURA
Ingrediente:
-200 gr alune;
-60 gr zahar de cocos;
-300 gr zmeura congelata;
-zeama de la o lamaie mica;
Mod de preparare:
-alunele se coc in cuptor la 180 grade
Celsius timp de 20-25 minute (pana devin usor maronii).;
-se lasa sa se racoreasca timp de maxim
5 minute;
- se pun in robot si se amesteca pana
cand devin ca o pasta. Acest proces dureaza aproximativ 25-30 minute. Pentru a
nu forta foarte mult robotul, din cand in cand se opreste si, alunele de pe
peretele vasului, se aduna in centru.
-cand pasta s-a format, se adauga
zaharul, zmeura congelata si zeama de lamaie si se amesteca pana cand se
omogenizeaza totul.
-intregul amestec se pune in borcan si se pastreaza la frigider timp de 7-10 zile.
Este o crema delicioasa si aromata.
Cand sotul a gustat, mi-a spus ca ii
aduce aminte de gustul dulciurilor din copilarie.
Voi incerca reteta si cu alte tipuri de
fructe.
8 comentarii:
Cred ca este foarte buna la gust!
Asa cum ai facut-o, posibil sa o poti varia foarte mult.
Intrebare de curiozitate: zaharul de cocos influenteaza mult gustul?
Multumesc pentru reteta, draga Ioana!❤️😘
si este varianta sanatoasa a desertului. :D Care desert este foarte controversat (mai ales din cauza diferentei de ingrediente in functie de .. regiunea unde este produsa si comercializata - unele variante fiind cu adevarat nocive prin cantitati mari de materie prima nu tocmai prietenoasa cu omul :)).
Imi place combinatia cu zmeura. Va trebui sa incerc cum pun mana pe niste alune :D Eu oricum incerc sa fac provizii de fructe congelate - sunt bune pentru tot felul de dulciuri de la compoturi consumate ca atare, ca inlocuitor de unt cand faci crema de ciocolata (de exemplu azi am facut o crema cu prune si ciocolata neagra), inghetate .. etc :D
Iti multumesc pentru idee.
Pupici
Foarte interesanta reteta! Multumim Ioana draga!
Cand am citit titlul,m am gandit la Nutella cea cumparata din magazin ( si plina de chimicale) amestecata cu zmeura 🤣
Nepotelele noastre servesc la micul dejun nutella.... 😐
Uite asta este o reteta ce trebuie neaparat sa o probez!
Zaharul de cocos nu influențează gustul. Influențează puțin culoarea pentru că este maro închis.
Și eu m-am gândit că poate fi făcută în multe variante. Voi incerca cu diverse fructe de sezon.
O zi frumoasa Suzana!
Rux, și eu congelez fructe când e vremea lor, pentru că sunt mare amatoare de fructe.
Cu mare drag!
Te îmbrățișez!
Carmen, să știi însă că gustul este total diferit de cel al Nutellei din comerț. E posibil, la prima gustare sa nu fie de acord cu el.
Abia aștept să îmi spui daca le-a plăcut nepoțelelor.
Îți doresc o zi frumoasa.
Mulțumesc, Ioana!
Sigur incerc!
Te imbrățișez!
Te îmbrățișez și eu și abia aștept să îmi spui daca ți-a plăcut.❤️🤗
Trimiteți un comentariu