joi, 16 mai 2024

Maica Domnului, ocrotitoarea noastra

 Pentru rugaciunile Sfantului Cuvios Cuvios Teodor cel Sfintit si ale Sfintilor Cuviosi Sila, Paisie si Natan de la Sihastria Putnei, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

A cazut de pe stanci

Un baiat din Romania, care avea in jur de 20 de ani, a fost adus de tatal lui in Athos, ca sa stea o perioada la o chilie romaneasca. Trecuse prin multe dezamagiri si era foartre abatut si trist. Parintii sai se despartisera de cand era mic si nu era botezat. Avea multe momente in care era razvratit. Acum isi dorea si el foarte multa sa se boteze, dar pentru aceasta avea nevoie de pregatire. Deci, stand el la chilia aceea, parintii de acolo turnau o placa de beton. El statea acolo, pe placa aceea de beton. Din neatentie, facu un pas in spate si cazu in gol, cu capul in jos de la o inaltime de 5 metri, iar jos erau tot numai stanci. L-au scos cu greu de acolo si l-au dus la spital, la Poligheru. I-au facut radiografie si i-au spus ca se vad fracturi pe coloana, iar capul era spart destul de tare, fiind posibil sa-i fi afectat creierul. Avea momente cand intra in coma, apoi momente cand isi revenea. A doua zi, a venit tatal sau din Romania cu o salvare de la SMURD si cu un echipaj complet si l-au dus in Romania. L-au luat pe baiat si l-au dus in Romania, la Bucuresti. Cand i-au facut din nou radiografie, i-au gasit coloana intreaga, iar capul nu era deloc afectat in interior. Dupa cateva zile, i-au dat drumul din spital. Era perfect sanatos. Pe radiografia din Grecia se vedeau fracturile si urmele loviturii in cap, iar pe cea din Romania se vedea ca era intreg, fara urma de fracturi sau lovituri. Aceea era minunea Maicii Domnului, care nu l-a parasit. Chiar daca diavolul incercase sa-l opreasca sa nu se boteze, sau chiar sa-l omoare, Maica Domnului nu l-a lasat.

Atunci si tanarul a inteles ca accidentul acesta fusese o mare ispita, a inteles, de asemenea, minunea pe care Maica Domnului, ocrotitoarea Sfantului Munte, a facut-o cu el, s-a intors in Sfantul Munte si s-a botezat.

(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti III”)

Niciun comentariu: