ZACUSCA DE DOVLECEI
Zilele trecute am adus de la tara
dovlecei, rosii, castraveciori. Si cum socrelina si mama ne-au dat mai mult
decat am fi putut noi manca, din dovlecei am facut repede-repede cateva borcane
de zacusca.
Reteta este urmatoarea:
-
1 kg dovlecei, se curata
de coaja si samburi daca sunt mai maturi si se taie cubulete;
-
1 kg de ceapa, se curata
si se taie solzisori;
-
2,5 kg rosii, se decojesc
si se taie cuburi;
-
200 ml ulei;
-
sare, piper
Intr-o cratita, caleste putin ceapa in uleiul incins
(doara pana capata culoare aurie).
Se adauga rosiile, se mai lasa sa dea 2-3 clocote.
Se potriveste zacusca de sare si piper si se da la cuptor
timp de 45 minute, la o temperatura de 180oC sau pana cand se ridica
uleiul deasupra.
Se lasa sa se raceasca in cuptor, dupa care se eticheteaza
si se pun in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu