TARTA CU PORTOCALE
Rasfatul culinar de
saptamana trecuta a fost “Tarta cu portocale”. Este un desert usor, racoritor, care
se face foarte repede. M-am gandit sa impart cu voi aceasta reteta delicioasa.
Ingrediente:
Blat: 320 gr. faina, ½ lingurita praf de copt, 100 gr
zahar pudra, coaja de la o portocala, 140 gr unt rece, 1 ou.
Crema: 2 oua, 150 gr zahar, 60 gr amidon, zeama de la o
portocala, 500 ml lapte, 90 gr crema de branza.
Mod de preparare:
Crema:
§ Intr-o craticioara se pun cele doua oua, se adauga zaharul, amidonul,
zeama de portocala si laptele si se amesteca.
§ Se pune amestecul pe foc mic si se lasa pana cand se ingroasa ca o
budinca.
§ Se stinge focul, se lasa putin sa se racoreasca, se adauga crema de
branza si se amesteca foarte bine, dupa care se lasa la racit.
Blat:
§ Intr-un castron se pune faina, praful de copt si zaharul pudra si se
amesteca.
§ Se adauga untul foarte rece razuit si se amesteca cu mana, formandu-se un
amestec sfaramicios.
§ Se adauga oul si se framanta pana se obtine un aluat moale, neted.
§ Se pastreaza 1/3 din aluat pentru ornat.
§ Se unge cu unt o forma de tarta, se pune aluatul si se intinde usor cu
mainile pana cand se acopera intreaga suprafata a formei, inclusiv peretii.
§ Se adauga crema racita.
§ Aluatul ramas se intinde, se taie diverse forme si se aseaza peste crema.
§ Se coace, in cuptorul incins la 180 grade, timp de 30 minute.
§ Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar si se orneaza cu felii de
portocala.
Pofta buna!
6 comentarii:
multumim!O sa imi copiez reteta ta si o voi proba.
Te voi anuta cum mi-a placut :-) Te pup ❤️😘 Noapte buna!
Imi plac tare mult portocalele. Desi nu am mai mancat de muuuult. e cand le trateaza e greu sa gasesti unele pe care sa le tolerez ...
Mi-am salvat si eu link-ul .. nu se stie niciodata cand se iveste ocazia si prajitura arata delicios.
Multumesc :)
Cu mare drag Rux❤️
Ce frumos arata!! Multumim pentru reteta!
Cu drag Oana. E chiar delicios.
Te îmbrățișez 🤗🤗
Abia aștept să imi spui.
Te îmbrățișez 🤗🤗
Trimiteți un comentariu