marți, 16 ianuarie 2024

AM CITIT...

 

“DOAMNA HARRIS CUCERESTE NEW YORKUL” de Paul Gallico 

Daca in primul volum doamna Harris, simpatica menajera din Londra, face toate eforturile pentru a achizitiona rochia mult dorita de la Dior, in acest volum, impreuna cu prietena ei, doamna Butterfield, face tot posibilul pentru a-l gasi pe tatal micutului Henri.

Henri este un baietel, crescut de vecinii celor doua menajere. Viata acestuia este destul de grea si plina de suferinta, astfel ca cele doua doamne inimoase pun la cale o calatorie in America si nu oricum, ci insotite de Henri , in incercarea de a-l gasi pe tatal acestuia.

Intr-un final, micul Henri, desi isi cunoaste tatal, este adoptat de familia care a contribuit, fara sa stie, la venirea lui in America.

Incurcaturile care apar pana la acest final fericit, precum si modul de rezolvare a lor, te tin cu sufletul la gura, te fac sa razi, pe scurt, sa citesti o carte savuroasa, pe care nu o poti lasa din mana.

2 comentarii:

copilarim spunea...

Nu am citit cartile, dar am vauzut filmul realizat dupa prima carte. Primul film, cu Angela Lansbury. Vad ca a aparut unul in 2022 - am cautat de curiozitate, daca este vreo adaptare realizata si dupa cea de-a doua carte. Nu e. Momentan.
Iti multumesc ca ne-ai povestit despre ea.
pupici!

din casuta noastra spunea...

Rux, eu nu am văzut filmul, însă cărțile sunt savuroase amândouă.
In week-end voi căuta și eu filmul.
Pupici și ție!🤗