joi, 25 ianuarie 2024

VILA SIANA

VILA SIANA BRAN

(sursa fotografie: booking)

Intotdeauna, sfarsitul lunii ianuarie ne aduce cateva zile libere. Si asta pentru ca, firma la care lucram, desi este o firma foarte veche, s-a transformat din Intreprindere in Societate Comerciala, imediat dupa Revolutie, la data de 22 ianuarie. De atunci, se considera ziua de 22 ianuarie ca fiind Ziua Societatii si avem zi libera. Si cum data de 24 ianuarie este zi libera la nivel national, de fiecare data intre ele ne luam o zi de concediu. Asa ne bucuram in fiecare an de o mininvacanta.

Anul acesta am ales sa petrecem cateva zile la Bran, sa ne bucuram de zapada. Si, cum sotul este responsabil cu cazarea, a ales vila Siana.

O alegere excelenta, unde ne-am simtit foarte bine.

La vila Siana, micul dejun a fost inclus in pretul cazarii, insa pranzul si cina au fost doar la cerere.

Rezervarea a fost facuta inainte de sarbatori, astfel ca, dupa plata avansului, am primit mesaj de la gazda sa ne spuna ca, la sosire, in situatia in care dorim sa servim cina, sa anuntam la plecarea din Ploiesti. Initial am zis ca plecam cu ale noastre, insa timpul nu ne-a permis sa ne pregatim asa cum trebuie si am renuntat la idee. Am dat mesaj cu ceea ce dorim si am pornit la drum.


 A fost cea mai fericita alegere pentru ca, dupa un drum in care ploaia, vantul si frigul ne-au fost insotitori, chiar doream sa servim ceva cald, iar fasolica iahnie si cartofii la cuptor, asezonate cu cate o salata de muraturi, au fost mai mult decat binevenite. La final am servit o delicioasa cafea fara cofeina. Da, aceasta este una dintre putinele pensiuni care are in meniu asa ceva.

Dupa cina, gazda ne-a invitat sa ne relaxam si sa ne tragem sufletul in fata semineului din sala de mese, acolo unde ardea un foc adevarat. Impreuna cu gazda si ceilalti turisti am petrecut o seara de vis, la un pahar de vin, o adevarata seara de iarna.


Camerele nu sunt foarte mari, dar nici foarte mici, insa sunt luminoase si foarte placute.

Ma stiti ca sunt atenta la detalii. Ei bine, este singura vila de 4 stele (din cele la care am fost) dotata cu incaltator (sa nu radeti, pentru ca noi plecam cu incaltatorul la pachet de cand problemele cu genunchiul ale sotului).

Totul este realizat cu gust, cu atentie deosebita la detalii, este foarte frumos imbinat stilul rustic cu cel modern.

Pentru ca am servit cina la vila in fiecare seara, pot sa va spun ca mancarea a fost delicioasa.

Un alt aspect care mi-a placut a fost acesta: la sosire, am fost intampinati cu o cescuta mica de tuica si nu cu remarca: “achitati acum sau dupa ce desfaceti bagajele?”. De plata am vorbit la finalul sejurului.

Pe holuri am admirat o serie de tablouri de o frumusete extraordinara.

Recomand vila Siana pentru un sejur la Bran.

 PS: asa cum spun de fiecare data, precizez si de data aceasta ca, postarile despre pensiunile la care am fost cazati, reprezinta strict parerea mea, punctul meu de vedere si nu fac reclama la nici una dintre ele.


8 comentarii:

MNiko spunea...

Se pare că ați avut un sejur încântător. Am locuit mult timp la rățnov, Branul îl vizitam oricând doream, dar cazare în zonă nu prea ne-a interesat. Acum când mergem în zonă stăm laprietenii nostri.

din casuta noastra spunea...

Întreaga zonă este foarte frumoasa. Iar când mai sunt și prieteni totul este minunat. Ești o fericită Niko.

copilarim spunea...

Am intrat n pic pe google maps ca sa vad cam pe unde ar veni :D.Vai ce multe s-au schimbat de cand am fost eu ultima oara pe acolo... :OO Cate cladiri noi. Noroc ca mai sunt si cele vechi:)).
Chiar un loc de vis. Am crezut ca ati fost putin mai sus, prima data cand ai povestit :D
Pupici cu drag!

din casuta noastra spunea...

Puțin mai sus am fost cu ceva ani in urma (am postat pe blog) la Conacul Brătescu. O frumusețe, un loc minunat. Însă, am mers și acum sa servim prânzul și, din păcate, era închis. Nu știu să spun dacă este închis doar pe perioada de iarnă (multe pensiuni erau închise) sau este închis definitiv.
La Vila Siana deși nu este foarte aproape de centrul orașului (însă nici departe comparativ cu alte pensiuni), are un spatiu foarte mare in jurul ei, ceea ce vara, sunt sigură că este o minunăție. Parcă ar fi o poieniță.
Te îmbrățișez 🤗

Luiza spunea...

Se pare ca ati avut o mini vacanta excelenta! Ce bine e cand cazarea se ridică la nivelul descrierii și așteptării noastre.
Mi-a placut și mie mult în Bran cand am fost prin zona în vara.
Pupici!

din casuta noastra spunea...

Te îmbratisez🤗

Mihaela Toilă spunea...

Mă bucur că ați găsit cazare pe placul vostru! Mi-am notat-o în agendă în cazul in care voi avea nevoie! Să știi că și în Italia la fel am fost primite la hotel (nu cu țuică, evident!), ni s-a spus că putem să achităm oricând pe timpul șederii sau chiar atunci când facem check-out.
Vă doresc cât mai multe vacanțe frumoase și cazări pe placul vostru!

din casuta noastra spunea...

Așa mi se pare corect, însă, din păcate, la noi sunt pensiuni la care, in momentul in care ai ajuns, te întreabă dacă plătești atunci sau după ce duci bagajele la camera.🤷
Și ție îți doresc vacante pline de frumusete.
O seara frumoasa.