luni, 22 ianuarie 2024

SFANTA IULIANA DIN LAZAREVO

 Pentru rugaciunile Sfantului Apostol Timotei si ale Sfantului Cuvios Mucenic Anastasie Persul, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, milueste-ne pe noi pacatosii.

Vindecarea ranii de la deget

In vara anului 2000, din orasul Podolsk a venit in vizita la bunica sa un copil pe nume Roman.

Baiatul a crescut intr-o familie in care credintei nu i se acorda prea multa atentie si foarte rar se mergea la biserica. Astfel, nu putem spune ca Roman cunostea prea multe despre credinta, Dumnezeu sau Sfintii Sai.

Totusi, din curiozitate, Roman si-a insotit bunica la Biserica Sfantului Nicolae si s-a inchinat Sfintelor Moaste ale Sfinei Iuliana. Tot la biserica el a aflat despre viata Sfintei, iar inainte de a pleca, a primit in dar o sticluta cu untdelemn de la Sfintele Moaste ale Sfintei.

Fiind perioada vacantei de vara si fiind ocupat cu numeroase jocuri si distractii, Roman probabil ar fi uitat de Sfanta Iuliana, dar nebanuite sunt caile Domnului.

In una din zile, ajutandu-si bunica cu treburile din gospodarie, copilul si-a ranit puternic degetul de la mana. Rana s-a inflamat, provocand si o durere acuta. Bunica a vurt sa mearga cu el la medic, insa intre timp Roman si-a adus aminte despre faptul ca in biserica i s-a vorbit despre ajutorul minunat pe care-l acorda Sfanta Iuliana tuturor celor care i se adreseaza cu credinta.

In fiecare seara, baiatul ungea rana cu untdelemnul primit, dupa care, cu credinta specifica doar unui suflet sincer si nevinovat de copil, o ruga pe Sfanta Iuliana sa-l vindece. Au fost necesare doar trei zile ca rana sa se vindece, iar durerea sa dispara.

Micutul Roman a plecat spre Podolsk nu doar sanatos, dar si cu o noua lumina a credintei care a patruns in sufletul sau, datorita ajutorului Sfintei Iuliana.

 

(Sfanta Iuliana din Lazarevo – Ocrotitoarea familiei)

Niciun comentariu: