joi, 25 ianuarie 2024

SFANTA XENIA

 Pentru rugaciunile Sfantului Ierarh Grigorie Teologul, arhiepiscoul Constantinopolului si ale Sfantului Ierarh Bretanion, episcopul Tomisului, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

SUB ACOPERAMANTUL FERICITEI XENIA

O nemtooaica, luterana, suferea de o cumplita durere de cap. Vecina ei de apartament, crestin ortodoxa, merse la cimitirul Smolensk, lua pamant de la mormantul Fericitei Xenia si o sfatui sa si-l puna pe locul unde o doare.

Ascultand-o, bolnava il puse pe locul dureros si si durerea incepu de indata sa se diminueze. Cand durerea disparu, nemtoaica lua pamantul si il puse in dulap. Aceasta se intampla seara. Dupa cateva minute observa ca in jurul pamantului aparu o lumina ciudata, iar dulapul incepu sa tremure. Speriindu-se, nemtoaica puse pamantul pe comoda, dar se intampla acelasi lucru. Se sperie atat de tare incat o chema pe vecina sa. Aceasta stiind despre ce este vorba, puse in coltul camerei o icoana, puse pamantul sub ea si aprinse candela. Atunci lumina disparu si totul se linisti.

Aceasta povestire i-a relatat-o parintelui Stefan Opatovici chiar nemtoaica. De atunci ea incepu sa creada din tot sufletul in Sfanta Xenia.

 

(Sfanta Xenia cea smerita si nebuna pentru Hristos)

2 comentarii:

Shiju Sugunan spunea...

Fascinating story! The power of faith can be truly remarkable.

din casuta noastra spunea...

That's right, the power of faith really is remarkable.