marți, 9 ianuarie 2024

DESPRE SFINTI (VI)

 Pentru rugaciunile Sfantului Mucenic Polieuct si ale Sfantului Ierarh Petru, episcopul Sevastiei, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

SFINTII ANULEAZA DISTANTELE

-Gheronda, Sfantul Gheorghie, egumenul Muntelui Sinai, cum a mers de la Sinai la Ierusalim si s-a impartasit?

-S-a dus si s-a intors in clipeala de ochi. A fost rapire.

- Gheronda, a fost in acelasi timp si acolo si in chilia sa?

-Nu a fost in chilia sa, ci in cateva secunde a mers la Ierusalim, s-a impartasit si in mare viteza s-a intors la Sinai.

-Zbura, Gheronda?

-Avea benzina super. Calatorea cu bilet duhovnicesc.

-Este cu putina, Gheronda, ca un Sfant sa se afle in acelasi timp in doua locuri?

-Numai Dumnezeu este prezent pretutindeni. Sfintii merg dintr-un loc in altul cu o astfel de viteza, incat distantele se anuleaza; pentru ei nu exista distante scurte sau lungi. Cand eram la sanatoriu, era unul, sarmanul, de multi ani bolnav – Haralambie ii spunea. Se logodise cu o sora medicala din sanatoriu. Pe atunci medicii nu aveau mijloacele necesare pentru vindecarea tuberculozei, si acela era in primejdie de moarte. Mama lui, coplesita de durere, a mers la o manastire a Sfintei Parascheva ca sa se roage. In acest timp bolnavul era la reanimare si medicii nu o lasau nici pe logodnica lui sa intre la el. La un moment dat mama lui o suna la telefon si-i spune: “Nu fi mahnita! Sfanta Parascheva mi-a spus cs Haralambie se va face bine. Mai mi-a zis si aceasta: ”Acum ma duc si la sanatoriul din Lamia, caci si acolo este cineva in primejdie”. In acea clipa bolnavul s-a facut bine. Dupa aceasta sora medicala a sunat la Sanatorul din Lamia si a aflat ca, exact in acea vreme, cineva care era in primejdie de moarte acolo, s-a facut bine ca prin minune. Cu ce viteza a calatorit Sfanta! Daca o masina ar fi mers cu o astfel de viteza, s-ar fi dezintegrat. Sfanta nici benzina super nu a consumat, nici cauciucurile nu i s-au stricat.

(Cuviosul Paisie Aghioritul – Despre rugaciune)

Niciun comentariu: