vineri, 26 ianuarie 2024

SFANTA ALEXANDRA

 Pentru rugaciunile Sfantului Ierarh Iosif cel Milostiv, mitropolitul Moldovei si ale Sfintilor Cuviosi Xenofont, Maria, Arcadia si Ioan, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

DESPRE CASATORIE SI VIATA DE FAMILIE

1.     Se cuvine sa ne gandim, in toata vremea, nu la indeletnicirile si placerile noastre, ci la folosul aproapelui nostru, pe care sa si cautam sa i-l pricinuim.

2.     Credinta cea adevarata se vadeste in toate purtarile si indeletnicirile noastre. Ea este asemenea sevei din copacul viu, care se gaseste nu doar inlauntrul trunchiului, ci curge pana in varful celor mai indepartate ramuri.

3.     Trecand prin necazuri, te deprinzi cu impreuna-patimirea si poti impartasi cu adevarat suferinta aproapelui tau.

4.     A dobandi maretia si puterea, iata ce este fericirea – aceasta este una dintre parerile intru totul gresite, pe care o impartaseste, in toate vremurile, cea mai mare parte a omenirii. A fi bun, aceasta este fericirea! Aceasta este taina pe care o afla, insa, doar cei putini, cei intelepti si virtuosi, care se impodobesc pe ei insisi cu frumusetea si insusirile dumnezeiesti si, urmand pilda vietuirii lor, ajung sa se impodobeasca, mai apoi, de virtuti si semenii lor, si intreg neamul din care fac parte.

 

(Sfanta Imparateasa Alexandra a Rusiei - Sa invatam sa iubim – Cugetari despre dragoste, casatorie si viata de familie)

Niciun comentariu: