duminică, 21 ianuarie 2024

MINIVACANTA LA BRAN

 MINIVACANTA LA BRAN-PRIMA ZI

 Ieri dimineata, cand ne-am trezit, afara inca ningea cand incet, cand viscolit. Era o minune. Iarna cu adevarat.

 




Dupa micul dejun am pornit spre partia de schi Cheile Gradistei unde, de la an la an, totul arata mai bine. Anul acesta, ca noutati sunt doua lucruri: alpin coaster-ul si partia de sanius. Vremea este schimbatoare, insa drumul pana acolo arata destul de bine.



 La un moment dat, cu vreo 4 km inainte sa ajungem, “domnul Waze” ne arata drum cu circulatie ingreunata, chiar o intarziere de 6-7 minute, insa nu era nici o masina in fata noastra, iar din sens invers abia daca au venit doua masini.🤣🤣.

Cand am ajuns era foarte lejer, insa, pe parcurs s-a aglomerat foarte mult. Dupa ce am parcat masina, am mers spre locul de pornire la alpin coaste, pentru ca sotul si-a dorit foarte mult sa incerce. Eram convinsi ca, daca vom intariza, vom pierde mult timp stand la rand.



Daca la inceput a fost soare, incet-incet acesta s-a ascuns dupa nori si a fost inlocuit cu ceata. Nici nu se mai vedea partia de schi. Inainte de a porni spre mica ceainarie unde savuram mereu cate o ciocolata calda, ne-am incalzit cu un pahar de ceai fierbinte, savurat pe balconul locatiei de la baza partiei, privind cum se lasa ceata. 



Am savurat ceaiul si am porit spre micuta ceainariei. De obicei mergem pana acolo pe potecuta speciala amenajata, insa azi zapada era mult prea mare, asa ca am preferat sa o luam pe partia de la biatlon (nu am fost singurii care am procedat asa). Ajunsi la ceainarie, am luat cate o ciocolata calda pe care am savurat-o pe drumul de intoarcere, nu de alta, dar frigul si vantul s-au intetit.


nu se vedea absolut nimic la departare

Pentru ca totul a devenit foarte aglomerat, frigul s-a intetit, iar burtica plangea de foame,  am plecat spre Bran, unde am servit masa de pranz. Urmatoarea destinatie a fost manastirea Sfantul Efrem de la Cristianu. O manastire noua, tare frumoasa, cu un pangar extrem de aprovizionat. Foarte, foarte multe carti pentru copii. Aveau si puzzle-uri cu sfinti pentru copii. 





Bineinteles ca am plecat cu un teanc de carti, dar si cu jocuri pentru Matei.


De la manastire am venit direct la vila pentru ca era foarte tarziu si oboseala si-a spus cuvantul. La cina am savurat sarmalute cu mamaliga si papanasi.

Aceasta a fost prima zi la Bran.

12 comentarii:

Daniela spunea...

Ce frumos ați petrecut, Ioana!
Mă bucur mult pentru voi.
"Să-ți iei geaca" e minunată.

Daniela spunea...

"Când omul se încredințează lui Dumnezeu, găsește ceva, un buton secret, pe care-l apasă ori de câte ori vrea și simte din nou bucurie și fericire. Și acest buton este înlăuntrul lui.
Nu este nevoie să văd zgârie- nori, să mă urc în turnuri, să ajung la capătul lumii.
Pot fi fericit și aici unde sunt. Cunosc secretul bucuriei.
Și nu există un succes mai mare decât găsirea acestui secret, care există deja înlăuntrul nostru.
Sursa bucuriei este în inimile noastre.
Este Hristos. Acesta este Taina, Izvorul."

(Andreas Konanos, "Să-ți iei geaca")

Andreea Napirlica spunea...

Ce zile frumoase ați avut la munte!
Frumoase imagini. Ma bucur ca v-ați deconectat un pic de la tot cotidianul!

Oana spunea...

Ce frumos!!! N am mai fost demult iarna la munte!! Ce superba e si Manastirea, ce fain ca au atatea carticele interesante!! Poate ajungem si noi la vara, cu îngăduința Domnului ❤️ zile frumoase!!

Luiza spunea...

Doamne, ce feerie, chiar de vis! Stau cu emoții acum sa nu se topească zăpada până ajungem noi :))
La schitul Sf Efrem mi-a placut f mult, abia astept sa ajung iar acolo!

din casuta noastra spunea...

Luiza, din ce am văzut noi pe prognoza, dar și din ceea ce ne-a spus proprietarul pensiunii, abia acum vine iarna. Se așteaptă la ninsori serioase în următoarea perioadă.
Când ajungeți la Bran?
E minunat la schit. Și slujba este extraordinara.
Pupici🤗❤️

din casuta noastra spunea...

Abia aștept să o citesc.
Daniela, simțeam nevoia de odihna. Știam că dacă stau acasă, găsesc cate ceva de făcut.🤣

din casuta noastra spunea...

O citesc de cum ajung acasă.
Mulțumesc pentru acest citat.
Te îmbrățișez cu drag🤗🤗

din casuta noastra spunea...

Andreea, simțeam nevoia de putina odihnă. Luna decembrie a fost foarte obositoare sufletește și trupește. Cu multe emoții, cu multa grija. Zilele acestea au fost un fel de: punct și de la capăt.😀
Te îmbrățișez cu drag și îți doresc sănătate multa.🤗❤️

din casuta noastra spunea...

Oana, să va ajute Dumnezeu să ajungeți. La mănăstire parcă e un colțișor rupt din rai.
Iar un pangar atât de aprovizionat și cu așa multe titluri de cărți am mai văzut doar la Mănăstire la Nera.
Mulțumim frumos
Pupici🤗❤️

copilarim spunea...

Vaaaai si ai facut si filmulet cum ningea - superb este!! tare m-am bucurat de el, pe langa toate acele poze atat de frumoase.
Mi-a placut acea constructie pentru dat cu saniuta/ bob.
Peisajul e de vis.. chiar asa cum ar trebui sa fie iarna, cu zapada din belsug. Cred ca si aerul era cura si proaspat.
Cat despre manastire, ma intreb daca aveau si puzzle cu Arca lui Noe :))) - acum ceva vreme comandasem unul online si am primit cu totul altul - le trimiteau aleator daca nu mai aveau stoc pentru unul anume. Au motivat ca pe toate cele cu Arca le luase cineva de la o biserica / manastire - comanda trebuia sa vina din Brasov, de aici intrebarea :)).
Pupici cu drag!

din casuta noastra spunea...

Rux, nu aveau arca lui Noe. In afara de cele cumparate de mine, mai aveau doar unul cu Maica Domnului si doi sfinti, insa nu le-am retinut numele.
Te imbratisez😘