duminică, 21 ianuarie 2024

SFANTUL EFREM CEL NOU

 Pentru rugaciunile Sfantului Cuvios Maxim Marturisitorul, ale Sfantului Mucenic Teofit si ale Sfintei Mucenite Agnia din Roma, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, milueste-ne pe noi pacatosii.

Rugaminte pentru dobandire de serviciu

Cinstitei egumene i se adreseaza Dimitrios Barbarigos cu scuze de a nu fi trimis mai devreme propria marturie despre ajutorul primit de la Sfantul Efrem.

A fost somer multa vreme si incepuse sa-si piarda nadejdea ca si-ar mai putea gasi vreodata servici. A auzit intr-o buna zi despre Sfantul Efrem si a venit la manastire ca sa se inchine moastelor acestuia. S-a rugat cu durere si apoi a simtit multa liniste sufleteasca si a fost cuprins de o adanca bucurie. Toata manastirea era invaluita de miresme ceresti. L-a rugat pe sfant sa-l ajute sa-si gaseasca un loc de munca. Si de aceasta data sfantul s-a lasat induplecat de rugaciune. Peste cateva zile i-a aparut in vis, imbracat in alb, si i-a spus ca in scurt timp isi va gasi servici, lucru ce s-a petrecut intocmai. Dupa numai o saptamana, Dimitrios si-a gasit un loc de munca la un spital, ca infirmier. De atunci s-a rugat in fiecare zi sfantului sa mijloceasca pentru el la Tronul ceresc.

(Noi minuni ale Sfantului Efrem) 

Niciun comentariu: