luni, 22 ianuarie 2024

MINIVACANTA LA BRAN

 MINIVACANTA LA BRAN - ZIUA A DOUA

Ieri a fost o zi minunata. Dimineata, cand ne-am trezit, cu toate ca era ger, zapada stralucea in soare. Doamne, ce peisaj de poveste. De mult timp nu am simtit zapada scartaind sub ghete.


Dupa micul dejun am pornit spre schitul Sfantului Efrem, pentru a participa la Sfanta Liturghie. Cand am ajuns, biserica era intesata de lume, iar in fata ei era o multime de oameni. La inceput am zis ca ramanem afara, insa Radu a fost primul care si-a gasit loc in biserica. Spre sfarisul slujbei m-am alaturat si eu, inghetata bocna. Sfanta Liturghie a fost tare frumoasa, insa mi-a placut foarte mult predica. Desi luunga a fost cu multe invataminte si sfaturi.

Când am plecat de la Schit, întreaga vale răsuna de glasurile copiiilor ce erau la derdeluș.

Fiind duminica, parca totul in jurul nostru spunea: e vremea sa va odihniti, nu sa va plimbati. Asa ca, am servit pranzul la restaurantul Hanul Bran dupa care ne-am retras la vila, la somnic.

Dupa somnic, odihniti, am mers la cofetaria Panner Bakery din Moeciu pentru a servi un delicios choux a la crème si o cafeluta fara cofeina.


Așa arata cerul când am mers seara la plimbare.

La intoarcere ne-am oprit la patinoarul din curtea Castelului. Nu erau decat doi copii si o doamna. Ulterior, m-am lamurit si de ce: gheata era sub orice critica, efectiv se spargea sub patine. Dupa ce am tras o cazatura zdravana, am patinat cam o jumatate de ora, alegand portiunile cu gheata cea mai buna. Ne-a explicat domnul de la bilete ca ploaia calda ce cazuse vineri a stricat foarte tare gheata.

Însă în acea jumătate de ora m-am simțit excelent. Nu puteam sa plecăm fara sa admiram castelul seara.

Am incheiat seara cu o cina romantica, intrucat am fost doar noi doi (pentru ca doar noi si inca o familie mai eram la vila). Pentru ca de azi intram la regim, aseara a fost un fel de rasfat culinar: eu am servit coaste cu garnitura de cartofi Siana si ardei copti, udate cu o bere fara alcool, iar la desert: clatite cu dulceata. Sotul meu a servit cotlet la cuptor cu aceeasi garnitura de cartofi Siana si salata de muraturi, udate cu o bere Azuga nefiltrata, iar la desert o portie de papanasi.


11 comentarii:

Luiza spunea...

Ce zi minunata! Vai, sa auzi zăpada scartaind sub cizme!
Ce meniuri apetisante ati avut și ce bine arata choux-ul acela!
Asa multa lume a fost la schit? Se vede ca este un loc îndrăgit de multa lume.
Te îmbrățișez! 🤗

din casuta noastra spunea...

Cofetăria este una artizanala, iar prăjiturile sunt delicioase. De cate ori ajungem in zona servim ceva. Din păcate, stau cam rău la dulciurile de post
Foarte multa lume. Când am ieșit din biserică, la finalul slujbei, toată platforma din fata bisericii era plină. Schitul are trei parcări, destul de mari, și erau pline.
Te îmbrățișez și eu Luiza!🤗

Luiza spunea...

Oh, tot ce e artizanal e bun! Mi-e dor de prăjiturile copilăriei!
Oh, ce multa lume, dar nu e de mirare, părintele este foarte îndrăgit, slujbele sunt frumoase iar locul e de vis!

CARMEN spunea...

MINUNAT! asa un rasfat, ati meritat!
ma bucur mult pentru mini-vacanta voastra!
Pupici si imbratisari 🤗

din casuta noastra spunea...

Te imbratisez si eu Carmen!😘😘

copilarim spunea...

Patania cu patinoarul mi-a amintit ca am patit ceva asemanator in 2007. Abia ce primisem si eu patinele mult visate... am mers in Strand la micul patinoar si gheata era ttotal denivelata.. Dar asta nu era nimic. Pericolul venea de la cei prezenti, unii neavand clar de cauta acolo..

Peisjul a fost de vis si toata experienta, minunata!
Pupici cu drag

Luiza spunea...

Am făcut greșeala sa ma uit pe site-ul cofetariei :))) dezastru! :))) O nebunie ce au acolo!

Rajani Rehana spunea...

Beautiful blog

din casuta noastra spunea...

Rux, daca nu ar fi fost asa de liber, nu as fi ramas. Insa, cu toate neajunsurile, m-am simtit bine. Cand patinoarul este aglomerat, mai ales daca este mic, e foarte dificil.
Luiza, asa este: o nebunie dulce.
Rehana, thank you.

oanaroxana.ro spunea...

Ce frumos, ce viata frumoasa si binecuvantata!! Saptamana superba!!

din casuta noastra spunea...

Si tie iti doresc la fel Oana.😘