luni, 1 ianuarie 2024

PRIMA ZI A ANULUI

 LA INCEPUT DE AN

Prima zi a anului a inceput cu rugaciune, a continuat cu liniste si odihna si s-a incheiat cu o strasnica distractie. Dupa o frumoasa petrecere a Anului Nou, dimineata am mers la Sfanta Liturghie la biserica din statiunea Baile Herculane (biserica de langa hotel Cerna), unde am ascultat o slujba care ne-a mers la suflet. Felul de a sluji al parintelui, vocea calda a tanarului ce a cantat la strana, dar si predica scurta si la obiect, au facut ca, pentru cateva ore, sa ne conectam din plin la cele duhovnicesti. Si asta nu numai noi am simtit, ci toti participantii la slujba pentru ca nimeni nu s-a foit, nimeni nu a susotit, toata lumea asculta. Chiar si copiii prezenti in biserica au fost patrunsi de aceasta atmosfera, pentru ca au stat tare cuminti, dragii de ei.

Ne-am propus ca, dupa Sfanta Liturghie, sa ne plimbam putin prin statiune, insa frigul si usoara ceata ne-au stricat planurile, asa ca am mers direct la pensiune. Am servit un pranz delicios si fuguta la camera. Am citit putin, insa am renuntat repede si am tras un somn strasnic de 2 ore.

Odihna a continuat citind blogurile pe care le urmaresc.

Ehh, pe urma am coborat la restaurant, unde am poposit pana aproape de miezul noptii. Daca aseara toata lumea dansa, in seara aceasta marea majoritate a ales sa socializeze, fata catre fata. Asa am cunoscut oameni minunati din diverse colturi ale tarii.

Maine dimineata pornim spre casa, pentru ca pe data de 3 ianuarie incepem serviciul dupa o binemeritata vacanta.

Asa cum v-am obisnuit, maine va voi spune cateva impresii despre Vila Noblesse, vila la care am fost cazati.

 Azi isi serbeaza ziua toti cei ce poarta numele Sfantului Vasile. Urez si eu La multi ani cititorilor mei si tuturor celor dragi ai acestora care poarta numele Sfantului Vasile, cu multa sanatate, cu multe bucurii si impliniri. Sfantul sa va ocroteasca pasii pe calea vietii.


 Si pentru ca anul acesta am ales cuvantul “Recunostinta”, azi sunt recunoscatoare pentru ca:

-am reusit sa ma trezesc dimineata si sa ajung la Sfanta Liturghie;

-m-am odihnit;

-am reusit sa citesc;

-am petrecut o seara frumoasa, alaturi de oameni frumosi.

 

4 comentarii:

copilarim spunea...

La multi ani! Ce mod frumos de a incepe anul! Cu liniste sufleteasca si sanatate sa fie pe tot parcursul sau! :)
Pupici cu drag!

Tandreţe spunea...

La mulți ani!
An nou cu multe binecuvântări! Multă sănătate și bucurii!

din casuta noastra spunea...

❤️❤️

din casuta noastra spunea...

Mulțumesc frumos Lili. Și ție îți doresc la fel.❤️❤️