RETETE BUNATATI
Micutii bucatari au gatit ceva usor, foarte potrivit pentru micul dejun sau pentru o cina usoara in aceste zile calduroase de vara.
Mod de prepaprare:
-
Painea se feliaza, se unge cu putin ulei si se prajeste in
cratita sau se coace la cuptor. Noi am ales varianta fara ulei, prajita la
prajitorul de paine;
-
Rosia se taie cubulete si se pune intr-un castron;
-
Catelul de usturoi se toaca marunt si se adauga peste
rosie;
-
Patrunjelul, ales si spalat, se toaca marunt si se adauga
in castron;
-
Legumele astfel taiate se condimenteaza cu sare si piper si
se adauga 1 lingura ulei;
-
Se amesteca totul foarte bine;
-
Branza telemea se taie cuburi mici;
-
Pe felia de paine prajita se pun urmatoarele straturi:
cuburi branza, amestec de legume, cuburi
branza si o frunzulita de patrunjel (pentru decor)
2.
Tartine cu sunca
Mod de preparare:
-
Painea se feliaza, se unge cu putin ulei si se prajeste in
cratita sau se coace la cuptor. Noi am ales varianta fara ulei, prajita la
prajitorul de paine;
-
Sunca se taie cuburi mici si se pune intr-un castron;
-
Castravetele verde se taie cuburi si se pune peste sunca;
-
Castravetele acru se taie cuburi, se stoarce foarte bine de
zeama si se adauga peste sunca;
-
Ceapa verde se toaca marunt si se pune peste sunca;
-
Se adauga crema de branza si se amesteca incet pana sunt
legate toate ingredientele;
-
se pune salata pe feliile de paine si se serveste.
Pofta buna
4 comentarii:
Ce idee bună pentru micul dejun! Mulțumesc.
Cu mare drag Mihaela❤️
Arată tare bine tartinele. Mulțumim pentru rețete!
Cu mare drag. Vor mai veni și altele.🤗
Trimiteți un comentariu