Maratonul conservelor continua
Vara este in toi, caldurile din ultima perioada coc
legumele la foc automat, asa ca sambata a avut loc o noua etapa din maratonul
conservelor. Dis de dimineata, cand soarele inca nu si-a aratat razele
stralucitoare, am pornit catre socrii mei pentru a transforma cele 3 cosuri de
rosii intr-un gustos suc de rosii, care la iarna va da un gust placut
mancarurilor.
Cand am ajuns, eu am spalat si taiat
rosiile, iar sotul meu le-a dat prin masina cu separator, astfel ca destul de
repede sucul a ajuns sa fie pus la fiert.
La tara, intotdeauna este cate ceva
de facut, astfel ca, in timp ce asteptam sa se fiarba sucul, au fost puse la
copt vinete si ardei, pentru a face salata de vinete cu ardei copti, urmate
apoi de porumb.
Printre
picaturi, un lighean imens de cimbru, a fost curatat si dat prin sita, facut
numai bun pentru a aroma fripturile suculente:
Cand sucul
a fost gata, a fost pus in sticle si la paturi, pentru a se raci incet, incet.
Cand soarele a inceput sa arda nemilos, totul era gata,
asa ca am pornit, cu masina incarcata pentru a continua conservele.
O parte din suc nu a fost pus la sticle, ci l-am luat
acasa, impreuna cu rosii mici si dulci si am facut rosii in bulion. Ultimii
castraveti din aceasta recolta au fost si ei conservati la borcane. Fotografii
cu conservele facute acasa am sa pun imediat ce vor fi scoase de la paturi.
Desi greu, cu un grad de confort mai redus decat cel pe
care il ofera orasul, totusi la tara mi se pare minunat. Nimic nu-i mai placut
decat a petrece o zi in gradina, printre legumele puse si ingrijite cu
dragoste, care ne ofera din plin rodul lor, printre animalele si orataniile din
ograda, care aduc un plus de „agitatie”. Asa cum spune si Parintele Paisie, viata
simpla este extrem de frumoasa, insa avem un dar extraordinar de a o complica
si a face sa fie cu adevarat grea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu