luni, 10 august 2015

Maratonul conservelor


Maratonul conservelor continua

Vara este in toi, caldurile din ultima perioada coc legumele la foc automat, asa ca sambata a avut loc o noua etapa din maratonul conservelor. Dis de dimineata, cand soarele inca nu si-a aratat razele stralucitoare, am pornit catre socrii mei pentru a transforma cele 3 cosuri de rosii intr-un gustos suc de rosii, care la iarna va da un gust placut mancarurilor.

            Cand am ajuns, eu am spalat si taiat rosiile, iar sotul meu le-a dat prin masina cu separator, astfel ca destul de repede sucul a ajuns sa fie pus la fiert.

 

            La tara, intotdeauna este cate ceva de facut, astfel ca, in timp ce asteptam sa se fiarba sucul, au fost puse la copt vinete si ardei, pentru a face salata de vinete cu ardei copti, urmate apoi de porumb.

  


    
Printre picaturi, un lighean imens de cimbru, a fost curatat si dat prin sita, facut numai bun pentru a aroma fripturile suculente:

    



Cand sucul a fost gata, a fost pus in sticle si la paturi, pentru a se raci incet, incet.



  


Cand soarele a inceput sa arda nemilos, totul era gata, asa ca am pornit, cu masina incarcata pentru a continua conservele.

O parte din suc nu a fost pus la sticle, ci l-am luat acasa, impreuna cu rosii mici si dulci si am facut rosii in bulion. Ultimii castraveti din aceasta recolta au fost si ei conservati la borcane. Fotografii cu conservele facute acasa am sa pun imediat ce vor fi scoase de la paturi.

Desi greu, cu un grad de confort mai redus decat cel pe care il ofera orasul, totusi la tara mi se pare minunat. Nimic nu-i mai placut decat a petrece o zi in gradina, printre legumele puse si ingrijite cu dragoste, care ne ofera din plin rodul lor, printre animalele si orataniile din ograda, care aduc un plus de „agitatie”. Asa cum spune si Parintele Paisie, viata simpla este extrem de frumoasa, insa avem un dar extraordinar de a o complica si a face sa fie cu adevarat grea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu