marți, 5 septembrie 2023

LA MUNTE

 LA SLANIC MOLDOVA

Dupa intoarcerea de la mare, luni am fost la parintii mei la tara, pentru a face cateva conserve (ca prea e goala camara), iar azi am pornit iar la drum.


 De data aceasta spre Slanic Moldova. Desi ne-am propus sa plecam devreme, ne-am sucit si rasucit si am plecat din Ploiesti in jur de ora 11.

Am ales ruta Valea Prahovei-Targu Secuiesc-Slanic Moldova. Desi nu ne-am asteptat, pe Valea Prahovei s-a circulat extrem de bine. Ajunsi in Targul Secuiesc, ne-am adus minte ca aici este fabrica de imbracaminte barbati “Secuiana”, fabrica ce are si un magazin Outlet. Ei bine, am trecut chiar pe langa el……Ba nu: ne-am oprit sa vedem ce putem gasi pentru sotul meu. Si dupa multe cautari (ii multumim doamnei vanzatoare pentru amabilitate, informatii si ajutor) am plecat cu ceva achizitii pentru sotul meu, dar si pentru mine.

            Am ajuns la Slanic Moldova in jur de ora 15.30, rupti de foame. Ne-am cazat la pensiunea Steinhart (aici avem rezervare) insa, cand am intrebat ce putem servi doamnele de la receptie (una dintre ele cred ca era administratorul) au afirmat foarte senine, ca nu avem ce servi, pentru ca toti cazatii au intarziat si, prin urmare, a trimis acasa fetele de la bucatarie. Pe bune??? Pai toti cei care se cazeaza vin infometati JJ

Ne-au recomandat insa restaurantul din spatele vilei, care apartine de Hotel Dobru. Am mers aici, am servit cate o ciorbita, iar sotul a vrut si un gyros de pui. Mancarea delicioasa, personalul foarte amabil. 

 Dupa ce am mancat, am pornit la o plimbare de vreo doua ore prin centrul statiunii. Aer curat, liniste, curatenie.








Pentru ca la pensiune grila de programe TV este extrem de restransa, iar calitatea semnalului este slaba, am vizionat un film pe Diva online, iar relaxarea a continuat cu emisiunea “Mic dejun cu un campion” vizionata pe Youtube. Bineinteles, in timp ce lucrez la noul proiect. O patura care imi place extrem de mult si care ma ajuta sa scap de resturile de materiale.

11 comentarii:

Oana spunea...

Ce frumos! Zile cu bucurie!!

din casuta noastra spunea...

Multumim frumos Oana!😘

CARMEN spunea...

wow, ce frumooos! Ma bucur pentru voi si va doresc relaxare placuta in continuare!
Spor la tricotat paturica - pe mine tricotatul este retragere in meditatie! Cate ganduri si planuri am impletit eu in lânica!
Statiunea arata foarte curat in pozele tale, bucura-te de aerul proaspat, plimba-te si povesteste-ne si noua ce descoperiri faci ♥ Pupici si îmbratisari ♥

copilarim spunea...

Ce frumos - ma bucur ca ati putut face pregatiri pentru ca. o camara plina este de baza :). Si eu am reusit azi sa fac 4 sticle de suc de rosii - sunt asa fericita!
Vai...Targul Secuiesc. Stiu ca pe vremuri magazinul era in centru (era un parc in mijloc si magazinul era pe una dintre stradutele ce imprejmuiau parcul. Aveau si un restaurant in zona, unde am mancat cei mai buni cartofi pai romanesti. Ce amintiri frumoase.
Arata foarte frumos la Slanic - sa va incarcati bateriile din plin. Si spor la paturica - si eu am vreo doua de incheiat (Buni a facut petecutele dar eu am ramas in urma cu incheiatul - sper sa recuperez toamna aceasta.
Pupici!!

Diana spunea...

Primele doua poze sunt atat de duioase! ❤

Imi plac peisajele pe care le-ai surprins, iar oprirea la "Secuiana" mi-a amintit cum, inainte de 1990, cautam "magazinele de prezentare" ale diferitelor fabrici de confectii, textile, pantofi - cumparam lucruri foarte faine, unele cu "mici" defecte (de nu mi-ar fi spus vanzatoarele nu-mi dadeam seama care ar fi putut fi "micile defecte"), care nu trecusera de CTC pentru export.

E linistitor in zone ca cea unde ati ales sa popositi - chiar daca... era sa ramaneti flamanzi. 😊
Zile fericite iti doresc!

din casuta noastra spunea...

Carmen, așa este. Daca lucrușoarele tricotate sau croșetate ar putea vorbi, ar avea multe de povestit 😅.

din casuta noastra spunea...

Rux, să ai spor in continuare la conserve.
Eu trebuie să mă mobilizez când mă intorc din concediu pentru că nu am avut spor din cauza căldurilor🤦🤦.
Acum, datorita faptului că s-a construit mult, zona unde este fabrica Secuiana este o zona industriala.
Să ai spor la cusut petrecute.
Te îmbrățișez cu drag!🤗🤗❤️

din casuta noastra spunea...

Diana, așa este și acest magazin. Sunt lucruri cu mici defecte (eu le-am căutat, dar nu le-am găsit😅😅), care nu au trecut de CTC. Am mai fost la acest magazin cu vreo 5 ani in urma, când am fost în concediu la Covasna. De fapt, ne-a îndrumat spre el directoarea economică de la hotel. Fusesem la Târgu Secuiesc să vizităm muzeul de păpuși. Și ne-a întrebat dacă am luat pantaloni noi ne-am mirat și am spus că nu am luat, atunci ne-a explicat că, este imposibil sa treci prin Târgu Secuiesc și să nu iei pantaloni de la Secuiana.😅😅. Bineînțeles că a doua zi am modificat programul.🤣🤣 Și am fost sa luăm pantaloni.

din casuta noastra spunea...

Diana și ție îți doresc o zi frumoasa.🤗🤗🤗

Daniela spunea...

Ioana, cred că este primul an de când te cunosc, când te aud că ai cămara goală. :)))
Orașul arată minunat. Îmi plac mult orășelele acestea din Moldova. În toamna trecută am petrecut și noi câteva zile în Câmpulung Moldovenesc. Mi-a plăcut nespus.
Când ne arăți imagini cu noua pătură? De abia aștept să o văd. Eu cu resturile rămase am început să croșetez niște mini trăistuțe simple.

din casuta noastra spunea...

Daniela, sa stii ca asa este. Mi se pare asa ciudat ca, pana acum, la capitolul conserve sunt restanta. Nu-mi vine sa cred.🤣🤣. Dar recuperez in aceste saptamani.🤣🤣.
La paturica va fi mult de lucru, insa pe saptamana viitoare o sa ii fac o poza. Sa vezi de la ce am pornit si, la final, sa vedem ce va iesi🤣, pentru ca am constatat ca nu am fire suficiente la unele culori.