vineri, 8 septembrie 2023

CUVANT DE FOLOS

 Pentru Nasterea Maicii Domnului, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

 Troparul

Nașterea ta, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, bucurie a vestit la toată lumea, că din tine a răsărit Soarele dreptății, Hristos, Dumnezeul nostru. Și dezlegând blestemul a dat binecuvântare și stricând moartea, ne-a dăruit nouă viață veșnică.

  

NU E SUFICIENT SA CREDEM IN DUMNEZEU

 Multi oameni cred ca Dumnezeu exista, insa ei nu-L cunosc pe El. A crede in Dumnezeu e ceva, dar a avea o relatie personala cu El e altceva. In Ioan 14, 8-9, Sfantul Apostol Filip Il roaga pe Iisus sa le arate si lor, apostolilor, pe Tatal Ceresc. Mirandu-Se de o astfel de intrebare, Iisus ii raspunde: “De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu: Arata-ne pe Tatal?”

Indiferent de cat de multe studii am cerceta, nici unul dintre ele nu L-ar revela pe Dumnezeu – doarece numai Duhul Sfant ni-L poate revela. Nici oamenii de stiinta, nici filosofii, nici teologii, nici istoricii nu stiu nimic despre Dumnezeu daca Sfantul Duh nu-L descopera lor. Credinta in Dumnezeu este un dar, iar raspunsul nostru la acest dar presupune sa-I respectam poruncile, pentru ca numai in acest fel va deveni credinta noastra o relatie personala cu El; numai astfel credinta ne va transforma viata si ne va restaura chipul intru asemanarea cu El. A intra inr-o relatie personala cu Dumnezeu inseamna a ne vindeca sufletul intunecat de pacate si lipsit de orice nadejde de indreptare; in Hristos Iisus ni se reda aceasta speranta de a fi primiti in Imparatia Domnului Dumnezeului nostru.

 

(Dimineti cu Dumnezeu-Parintele Trifon)

Niciun comentariu: