miercuri, 6 septembrie 2023

DESPRE NADEJDE

 Pentru rugaciunile Sfantului Mucenic Eudoxie, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!


 TEMEIUL NADEJDILOR NOASTRE

             Daca vom fi atenti la tot ce face Dumnezeu pentru noi, vom trece mai usor peste perioadele cand ni se pare ca rugaciunile noastre nu primesc raspuns. Faptul ca Dumnezeu nu ne da intotdeauna exact ce consideram noi ca ne trebuie nu inseamna ca nu ne aude rugaciunile. Zilele ne sunt pline cu daruri de la Dumnezeu, iar noi nici nu le observam de cele mai multe ori. Cand spunem Rugaciunea Domneasca si ne rugam: “Painea noastra cea de toate zilele da-ne noua astazi”, Ii cerem lui Dumnezeu sa ne dea cele de trebuinta. Nu e necesar sa specificam ce anume sa ne dea, pentru ca Dumnezeul nostru Cel iubitor stie ce ne trebuie inainte de a-I cere noi.

            Domnul vine la noi in linistea inimii si ne sustine pe cai necunoscute noua. El ne-a iubit inainte de a ne afla in pantecele mamelor noastre si e mereu aproape de noi, chiar si atunci cand noi credem ca e foarte departe. Daca ne vom uita cu atentie, vom vedea darurile Lui pentru noi in fiecare respiratie a noastra, in fiecare floare pe care o culegem, in fiecare copil pe care-l tinem in brate. Sperantele noastre sunt vesnice, pentru ca iubirea lui Dumnezeu e vesnica.

            “Ci pe Domnul, pe Hristos, sa-L sfintiti in inimile voastre si sa fiti gata totdeauna sa raspundeti oricui va cere socoteala despre nadejdea voastra, insa cu blandete si cu frica  (I Petru 3,15).

 

(Dimineti cu Dumnezeu-Parintele Trifon)

Niciun comentariu: