joi, 28 septembrie 2023

CUVANT DE FOLOS

 Pentru rugaciunile Sfantului CuviosHariton Marturisitorul, ale Sfantului proroc Baruh si ale Sfintului Cuvios neofit Zavoratul din Cipru, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

DESPRE INDELUNGA RABDARE SI DESPRE ASCULTARE

 Unui taran i-a cazut magarul in put. A stat si s-a gandit: “Magarul e batran, nu i-a ramas mult de trait. Oricum ma pregateam sa cumpar unul nou, tanar. Pe deasupra, putul e aproape secat: de mult ma pregatea sa-l astup si sa sap unul nou. De ce sa nu impusc doi iepuri dintr-un foc, astupand putul si ingropand in acelasi timp si magarul?”

Taranul si-a chemat vecnii sa-l ajute sa astupe putul. Oamenii au pus mana pe lopeti si s-au apucat sa arunce pamant in put. Magarul zbiera plin de indignare, insa deodata, spre uimirea tuturor, a tacut.

Taranul s-a uitat in put si a incremenit. Magarul nu mai zbiera pentru ca era ocupat: scutura bulgarii de pamant care cadeau pe el si-I batucea repede cu picioarele.

In scurta vreme a ajuns sus si a sarit afara din put.

In viata, peste fiecare dintre noi cad mereu “bulgari” de noroi. Putem sa stigam in gura mare si sa ne indignam….. insa exista si alta cale.

 

(Apa vietii – 300 de istorioare cu talc duhovnicesc)

 

 

4 comentarii:

Daniela spunea...

Foarte frumoasă istorioara! Domnul să ne dăruiască și nouă îndelungă răbdare! Tare greu e să taci și să rabzi când cineva aruncă cu noroi în tine.

din casuta noastra spunea...

Asa sa ne ajute Dumnezeu Daniela, ca eu sunt tare restanta la tacut si rabdat.

Suzana spunea...

Ce deosebita aceasta pilda! O metafora remarcabila!
Multumesc mult, draga Ioana!
Seara cu bucurie!❤️😘

din casuta noastra spunea...

Si tie iti doresc la fel Suzana!😘😘