sâmbătă, 30 septembrie 2023

DESPRE ASCULTARE

 Pentru rugaciunile Sfantului Ierarh Grigorie Luminatorul, arhiepiscopul Armeniei si ale Sfintelor Mucenite Ripsimia si Gaiani, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

DESPRE INDELUNGA RABDARE SI DESPRE ASCULTARE

          Intr-o manastire a venit un frate, cerand sa fie primit spre vietuire. Staretul i-a pus ca prima conditie ascultarea desavarsita. Cand acela a fagaduit ca va asculta neabatut in toate privintele, staretul, care intamplator avea in mana un toiag uscat, a infipt toiagul in pamant si i-a poruncit nou-venitului sa-l ude pana cand toiagul cel uscat va inflori.

Implinind porunca staretului, fratele aducea zilnic pe umeri apa dintr-un rau aflat la doua mile de manastire. A trecut un an, osteneala lui parea sa n-aiba sfarsit, nici nu putea fi vorba de vreo roada, insa virtutea ascultarii a continuat cu lucrarea sa. Si anul urmator a trecut in osteneli care pareau zadarnice, dar iata ca dupa trei ani toiagul… a inmugurit.

Acel toiag a stat vreme indelungata la poarta manastirii, dand marturie prin ramurile sale verzi despre meritul ascultarii si despre puterea credintei.

 

(Apa vietii – 300 de istorioare cu talc duhovnicesc)

Niciun comentariu: