O POSTARE INTARZIATA - MARTISOARE DULCI
Ca in fiecare an, pentru sotul si baiatul meu, am preferat sa confectionez
eu martisoarele pe care urmau sa le daruiasca.
Pentru colegutele de clasa ale lui Mihai am facut cercelusi, iar pentru
colegele sotului mi-a venit ideea de a face prajituri. Am vrut sa fie ceva
frumos si gustos, asa ca mi s-a parut ca cel mai bine se potriveau briosele. Nu
a fost prima data cand am facut aceste prajiturele gustoase, insa provocarea a
constat in faptul ca le-am vrut cat mai colorate si vesele.
Zilele trecute am facut o prajitura cu nuca si crema de portocale, care a
fost savurata de intreaga familie, asa ca mi-am zis, de ce nu ar merge si sub
forma de briose? Mi-a fost putin cam teama ca nu vor iesi avand in vedere
faptul ca blatul era unul pufos, cu foarte mult albus. Teama care s-a dovedit a
fi nefondata, pentru ca au iesit minunate.
Langa o crema galbena, am vrut sa pun o crema de cacao, dar mi s-a parut ca
nu va fi destul de vesel, asa ca din smantana, zahar si afine, am facut o crema
cu care am imbracat briose cu gust de scortisoara sau cacao.
La majoratul lui Mihai au fost foarte apreciate briosele de vanilie cu
crema de avocado si grepfruit, asa ca le-am facut si pe acelea.
Si, ultimele facute
au fost cu gust de scortisoara si glazura de frisca peste care am pus, in
ultimul moment bombonele colorate.
O parte din briosele pregatite pentru a fi ambalate si daruite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu