TOAMNA, DULCE TOAMNA
Ieri, dupa orele de program, m-am oprit in
piata. Putini producatori, putini clienti, insa marfa era proaspata. Si, cum toamna
se gasesc multe legume, care de care mai gustoase, nu am rabdat si am cumparat
cate putin din fiecare: dovlecei mici verzi, vinete lucioase care-ti faceau cu
ochiul, fasole verde, cartofi, ceapa.
Acasa aveam pus la dezghetat un pachet cu
carnita de porc, asa ca imediat am pus de o tocana gustoasa.
Dupa ce am taiat carnea cuburi si am pus-o
la prajit, am adaugat legumele cumparate si ceva usturoi si am lasat sa fiarba.
Dupa ce a bolborosit bine in legea ei, la
foc mic, la final i-am pus putin suc de rosii (era pacat de frumusetea
culorilor, ca sa ma apuc sa o inrosesc toata) si verdeata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu