FESTIVALUL TURCESC
In
perioada 14-16 iunie a fost organizat la Ploiesti festivalul turcesc. Cum nu
lipseste martie din post, asa nici noi nu am lipsit de la acest festival.
Organizatorii si-au propus sa promoveze tot ceea ce este specific culturii
turce: arta,
ospitalitatea, dar mai ales gastronomia specifica acestei tari.
In ritmurile muzicii si dansurilor
turcesti care se dasfasurau pe scena special amenajata, insotiti de mirosurile
imbietoare de condimente specifice cu care au fost aromatizate carnurile ce
sfaraiau pe gratare, ne-am plimbat de la stand la stand si am urmarit cum se
produc diferitele preparate.
Adana Kebab
Pide
Placinte cu branza sau carne
Nu au fost uitate nici vestitele
dulciuri turcesti: baclava, sarailie, rahat si multe alte bunatati specifice atat de apetisante, ca ti se facea pofta numai privindu-le.
Dupa un tur de recunoastere, am mers
la diferitele standuri si am gustat din produsele specifice: o portie de pide cu carne si o placinta cu branza. Mare greseala sa
vii la un astfel de festin culinar cu burtica deja plina.
Felicitari organizatorilor pentru
acest festival. Interesanta aceasta idee de a cunoaste cultura altor tari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu