FESTIVALUL TURCESC
In week-endul ce
tocmai a trecut, la Ploiesti a fost organizat Festivalul Turcesc, un festival
ce si-a propus sa ne aduca mai aproape cultura si bucataria turceasca.
Din pacate,
programul foarte incarcat din week-end nu ne-a permis sa ne bucuram foarte mult
de acest festival, intrucat am ajuns doar vineri dupa-amiaza, la inceput, si
sambata seara, destul de tarziu.
Astfel, nu am
reusit sa descoperim cultura turceasca, insa ne-am delectat cu bunatatile
autentice preparate ad-hoc.
Am savurat un
delicios "sac kebab de pui", bine condimentat si asezonat.
Dupa care a urmat
cate un "suberek". Aici trebuie sa spun ca muuuuult mai delicios a fost suberekul
servit la prietenii nostri de la Negru Voda si care a fost facut de o doamna
turcoaica get-beget. Chiar si rece acela a fost un deliciu.
Dupa cele doua
degustari cu carnita, am trecut la branzeturi si ne-am indreptat spre standul
celor care serveau "gozleme". O bunatate, un deliciu.
Desi produsele
turcesti sunt comercializate si la noi de diverse restaurante si fast-food-uri,
diferenta de gust este semnificativa, produsele originale fiind mult mai gustoase.
Pe langa turcii
get-beget care ne ofereau bunatatile lor, s-a „ratacit” si un stand cu
minigogosele. Curiozitatea a fost mare, asa ca nu le-am scapat. Desi denumirea
lor este „ymmmi”, pe mine una m-au dezamagit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu