Seara ploioasa de primavara
Toata ziua a burnitat, a plouat, iar a burnitat. Vreme tare capricioasa, parca ar fi o domnisoara cu ifose de pension. Si, pentru ca nu este de stat prea mult pe afara pe o astfel de vreme, de la serviciu am venit direct acasa. Cand am dat cu nasul de caldura din casa, mi-a venit ideea de a face o painica la masina. Mirosul de aluat crescut, de paine calda, mi-a dat o stare de bucurie, m-a facut sa uit de vremea de afara. Asa ca mi-am propus sa-mi rasfat sotul si baiatul cu o prajitura de post, plina de savoare, in care gustul aromat al merelor se impleteste cu dulceata morcovilor si cu aroma de scortisoara. Sunt sigura ca v-am facut pofta, asa ca am sa postez si reteta.
Ingrediente:
1 cana morcov ras,
1
cana mar ras,
1 cana zahar,
½ cana ulei,
100 gr stafide,
3 cani faina,
1
lingurita scortisoara,
1 portocala,
1 plic praf de copt,
1 esenta rom.
1. Se pun stafidele la inmuiat intr-o cana cu apa calda in care
s-a pus esenta de rom.
2. Se amesteca uleiul cu zaharul;
3. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful
de copt, marul si morcovul rase si se pune zeama de la portocala si jumatate
din coaja rasa de portocala. Se amesteca toate;
4. Se pun stafidele si scortisoara, se omogenizeaza
compozitia;
5 Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz unsa cu margarina si tapetata cu
faina.
6. Se coace prajitura la foc potrivit (170 grade Celsius) o ora si, dupa ce
s-a racit, se taie si se pudreaza cu zahar.
Va doresc pofta buna.
Noi va putem oferi aceasta prajitura la pretul de 20 lei/kg.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu