duminică, 25 februarie 2024

MOARA DE HARTIE

 MOARA DE HARTIE-SATUL MESTESUGARILOR

 Despre “Moara de hartie si Satul Mestesugarilor am aflat de pe blogul Ancutei, un om cu un suflet tare, tare frumos care intotdeauna atrage oameni frumosi, asa ca am mers pe mana ei si am adus multa bucurie in sufletele copiiilor. Chiar si nepotelul meu Matei, a privit cu interes cum se obtine hartia reciclata. Cand a ajuns la magazin, nu a plecat fara punguta cu jucarii de lemn: “micul pestisor”, iepurasul “Castanila”, “doamna bufnita”.

“Moara de hartie si Satul Mestesugarilor” reprezinta un muzeu functional, in care pot fi vazute “pe viu” vechile mestesuguri, pornind de la cele legate de domeniul tiparului, continunand cu tesutul la razboi, impletirea papurii, prelucrarea fierului, olarit si terminand cu un frumos proiect: “Bucataria Dealul Morii”.

Pentru unele dintre aceste mestesuguri se organizeaza ateliere pentru grupuri, insa eu mi-as fi dorit sa fie si pentru persoane individuale pentru ca as dori sa invat sa tes la razboi, dar sa si impletesc papura. Imi dau seama ca nu au suficiente resurse.


 La “Bucataria Dealul Morii” se pot servi placinte rumene sau un pranz delicios, alaturi de un ceai de tei de Comana sau de o cafeluta. Pe langa servirea mesei, vizitatorii au ocazia de a aduce bucurie unui suflet necajit prin oferirea unei mase calde sub denumirea de “meniu in asteptare”. Ce poate fi mai placut decat sa daruiesti.

 Intregul proiect este realizat de oameni cu suflet, oameni care vor sa arate ca viata bunicilor nostri, desi grea, a fost simpla si frumoasa.

 De data asta am foSt la Comana “in recunoastere”, insa ne propunem sa revenim la ateliere.

 

6 comentarii:

Tandreţe spunea...

Neapărat să mai mergeți, Ioana!
Sunt acolo niște oameni minunați, care ajută foarte mult comunitatea din Comana și alte sate.
Mulți oameni frumoși!
Dana Georgescu, îmi este prietenă și un om cu frica Lui Dumnezeu!
Când mai mergeți, puteți duce și câteva merinde făcute în casă: mulți se vor bucura de ele!
Te îmbrățișez!

MNiko spunea...

Nu știam de acest loc. Chiar pare foarte interesant de văzut si pentru noi adulții, dar și pentru copii.âAm avut norocul să invăt să țes de la bunica, deși nu știu să montez singură un răsboi de țesut.

copilarim spunea...

Ce fascinant!! Imi plac locurile de genul acesta - sa fie cat mai multe pe lume ca sa o faca cat mai frumoasa.
Abia astept sa mai mergeti si sa ne mai povestesti. Cumva va insotesc si eu, desi doar virtual, cu bucurie si entuziasm.
Pupici

din casuta noastra spunea...

Lili, noi așa ne dorim, să mai ajungem. Bine că mi-ai spus despre merinde. In vacanta voi face cu copiii și le vom duce.
Îți doresc o săptămână frumoasă!🤗🤗

din casuta noastra spunea...

Mniko, chiar este interesant de văzut și de participat la ateliere, atât de copii, cât și de adulți.
Este și o plăcere să servești ceva acolo. Au mese in curte și este foarte frumos.
O zi frumoasa îți doresc.🤗🤗

din casuta noastra spunea...

Ne rugăm Bunului Dumnezeu sa ne ajute să mai ajungem, ca este foarte frumos, iar copiii pot învăța lucruri frumoase.
Mă bucur tare mult că ne însoțești.
Rux, îți doresc o zi frumoasa.🤗🤗