vineri, 23 februarie 2024

JURNAL DE BUNICA

 INVATAM SA VORBIM

Încă ne bucuram de prezenta nepoțeilor și de progresele pe care le fac. Micuțul Alex, care miercuri împlinește trei luni, face eforturi să se întoarcă, și-a descoperit mânuțele și le duce mereu la guriță. A început să gângurească și să zâmbească și este o dulceață de băiat. Nu-i place în brațe, prefera in pat, dar să fie cineva langa el și să-i vorbească.

Mateiut, dragul bunicii, care la început de martie împlinește doi anișori, spune din ce in ce mai multe cuvinte și este tare simpatic. Îi face o mare plăcere să pronunțe cuvintele care se termina cu "ci" sau "gi". Bineînțeles că le înlocuiește cu "și".

- mergem în bucătărie cu ... papuși

-facem floricele de porumb in ..tusi

-fugi - este fusi

Știe să îl strige pe bunicul: Aduuuu.

Prezenta lor în viața noastră ne-a întinerit cu cel puțin 10 ani.

6 comentarii:

Daniela spunea...

Ce frumos, Ioana! Mulțumim că ne îndulcești și pe noi cu descrierea acestor trăiri!
Îmi amintesc când ne spunea și nouă mama că pe noi, copiii ei, ne iubește nespus, dar pe nepoți și mai mult. Mi se părea aproape imposibil. Dar, se pare că într-adevăr dragostea pentru nepoți este specială.

copilarim spunea...

Si intre nepoteii mei este o diferenta mica de varsta aproape trei ani :). Imi amintesc cand erau si ei micuti ce dragalasi puteau fi - ne-a rapit pandemia 2 ani... Eh :) si distanta.
Sunt asa fericita cand vin aici :D chiar si pentru o zi, doua.
Pupici!!

din casuta noastra spunea...

Cu mare drag Daniela. Așa este. Dragostea pentru nepoți este o altfel de dragoste care se manifestă ca o bucurie continua. Ca părinte, te joci cu copiii când ai timp, ca bunici, te oprești din joaca și din râs doar când spun ei "stop Aduu".🤣🤣🤣

din casuta noastra spunea...

Rux, e tare greu când sunt departe. Copiii noștri sunt destul de aproape de noi, la câțiva zeci de kilometri și tot parcă simțim că sunt la sute de kilometri. Când vin însă, savuram împreună fiecare clipa.
Sa îți trăiască nepoțeii și să vă dăruiască Dumnezeu multe clipe frumoase petrecute împreună.
Te îmbrățișez!🤗🤗

Andreea spunea...

Când primesc dragoste la puterea a doua copiii înfloresc vizibil ♥️

din casuta noastra spunea...

Așa este Andreea. ❤️❤️