vineri, 27 ianuarie 2023

MINIVACANTA LA CLUJ

 MINIVACANTA CLUJ – ULTIMA ZI

 In ultima zi la Cluj, adica miercuri, vremea a fost rece si cu vant, asa ca am renuntat sa vizitam centrul orasului si obiectivele turistice si ne-am indreptat spre manastiri. Nu inainte de a servi masa de pranz. Desi cu mancarica la noi, am optat sa servim masa la restaurantul Marhaba Lebanese, amplasat la doar 5 minunte de cazarea noastra. A fost o alegere minunata. Ne-am bucurat de o mancare delicioasa (supa de legume si sarmale cu orez), dar si de o ambianta placuta.

Cu burtica plina am pornit la drum, prima destinatie fiind manastirea Mihai-Voda de la Turda, o manastire relativ noua, construita in anul 2002, la indemnul vrednicului de pomenire Inaltpreasfintitului Bartolomeu Anania.

     


   
A doua oprire a fost la manastirea Dumbrava. Desi, initial am zis ca ne oprim cand pornim spre casa, ne-am razgandit, stiind ca drumul este lung. Minunata manastirea, cu cele doua biserici, cu parculetul din parcare, cu gradinile frumoase. Sa ne ajute Dumnezeu sa ajungem aici si la primavara. In aceasta manastire sunt ingrijiti peste 200 de persoane, copii, varstnici si mame singure.






Ultima manastire vizitata a fost manastirea Feleacul. Frig si noapte deja, ne-am invartit ceva pe langa poarta manastirii. La un moment dat, am coborat cateva scari sa vedem unde ajungem. Si asa am ajuns in curtea manastirii si la biserica.





4 comentarii:

Daniela spunea...

Minunat, Ioana! Ați avut o călătorie binecuvântată, un pic pelerinaj. Să vă fie de folos! Și mulțumim că ne porți și pe noi în aceste călătorii, împreună cu tine.
Dl Radu se simte mai bine? Doamne ajută și multă sănătate!

Andreea Napirlica spunea...

Ce mănăstiri frumoase!
La Dumbrava am fost și eu, vara fiind curtea plina de tot felul de flori, o spelendoare!

din casuta noastra spunea...

Doamne ajuta Daniela. Chiar a fost o plimbare cu multa relaxare, odihna si plimbare. Radu se sime bine, ceea ce ne bucura pe toti.
Atunci cand scriu, am senzatia ca stau cu voi (cei care cititi) la o cafea si povestim. La fel simt cand citesc ceea ce scrieti voi.
Andreea, daca acum ni s-a parut atat de frumoasa, sunt convinsa ca vara este o minunatie.

Daniela spunea...

Andreea, Ioana, luați și vă bucurați :
https://florinmaghiar.blogspot.com/2023/01/manastirea-dumbrava.html