luni, 9 ianuarie 2023

CUVANT DE FOLOS

 

SFANTUL IERARH NICOLAE

La o manastire din Romania situatia financiara era destul de grea. Manastirea fiind mai saraca, maicile nu aveau cu ce plati facturile pentru curentul electric si, mai mult decat atat, se adunasera si ceva datorii.

Una dintre maicile mai in varsta, vazand-o pe maica stareta intristata pentru aceasta situatie, s-a hotarat sa citeasca Acatistul Sfantului Nicolae 40 de zile. Se ruga Sfantului cu ardoare si cu credinta puternica sa le ajute si pe ele asa cum ajuta pe atatia oameni saraci. Ajungand aproape de 40 de acatiste si citind acolo unde scrie ca Sfantul le-a ajutat pe cele trei fecioare cu trei legaturi de galbeni s-a oprit si a zis catre Sfant:”Sfinte Nicolae, stiu ca acum nu mai sunt bani de aur, dar te rog sa trimiti pe cineva cu posibilitati financiare sa ne ajute”.

In noaptea aceea a visat un batran care i-a spus:”Vreau sa-ti daruiesc ceva, dar nu am acum la mine. O sa vin maine sa-ti aduc.

A doua zi, pe cand era in curtea manastirii cu maicile, a venit o femeie putin mai in varsta si le-a impartit diverse daruri. Apoi chemand-o chiar pe smerita maica, cea care a citit Acatistul Sfantului Nicolae, i-a zis:”Maica, as vrea sa-ti daruiesc ceva, dar nu am azi la mine. O sa vin maine sa-ti aduc.

Atunci, maica noastra si-a amintit de cuvintele batranului din vis.

A doua zi, femeia a venit la manastire si i-a daruit maicii 9 galbeni din aur si un ceas tot din aur. Ce bucurie de nedescris pe maica noastra. S-a dus cu darurile primite la maica stareta si i-a marturisit cum s-a rugat la Sfant si ce minune a facut acesta cu ele, trimitandu-le chiar bani de aur. Cu cele primite si-au achitat datoriile si le-au mai ramas bani si pentru nevoile manastirii.

Sfantul Ierarh Nicolae nu trece cu vederea pe nimeni. Este de ajuns sa-i cerem ajutorul si el alearga degraba sa ne fie alaturi, mangaindu-ne. Cat timp a trait aici, pe pamant, a facut acest lucru, iar acum in Ceruri, cu atat mai mult…

(Monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti).

Niciun comentariu: