luni, 2 ianuarie 2023

MINISEJUR

 ANUL NOU LA “CASA CU TEI” BUZAU (III)

 Prima zi a noului an a inceput frumos si s-a terminat minunat. A inceput cu participarea la Sfanta Liturghie in biserica satului. Slujba nu poate fi altfel decat minunata, insa predica parintelui ne-a mers la suflet.

De la biserica, am revenit la vila si ne-am asezat la masa, fiind serviti cu cate o tuica fiarta. Ciorbita a fost de potroace sau de porc cu afumatura. Bineinteles ca am optat pentru afumatura. Delicioasa. Felul doi a constat dintr-un platou cu pulpe de pui la gratar si un ciolan fraged, asezonat totul cu cartofi prajiti si muraturi.

Desi afara soare, cald, placut, numai bun de plimbare, dupa o astfel de masa copioasa am preferat doua ore de odihna.

Anul acesta ne-am propus ca zilnic sa mergem 5000 de pasi consecvent. Ei bine, soarele de afara ne-a insotit in mica plimbare prin Sarata Monteoru.




Seara insa, a fost minunata. Asa cum va spuneam ieri, azi urma petrecerea de carnaval si sarbatorirea celor ce poarta numele de Vasile.  Ei bine, totul a fost la superlativ. De data aceasta DJ-ul nu numai ca a tinut muzica la un nivel decent, insa a avut un repertoriu extraordinar. A trecut cu eleganta de la sarbe si hore la vals, tango; de la muzica romaneasca de calitate, la muzica anilor 80 (pentru ca aceasta este muzica generatiei noastre). Asta a facut ca toata lumea sa se ridice de la mese si sa danseze. Desi petrecerea trebuia sa se termine la ora 23, ea s-a terminat undeva dupa miezul noptii. Bineinteles ca a fost si carnaval: cine a dorit s-a costumat in tigan/tiganca si a fost un moment cu muzica specifica. Foarte frumos. Veselia si bucuria au fost la nivel maxim. Se vedea pe fetele tuturor ca savureaza din plin aceasta seara.

Ca o concluzie, au fost trei seri de petrecere: cina de bun venit, revelionul si seara de carnaval. Trei seri in care ne-am simtit minunat, care ne-au deconectat si ne-au facut sa intram in noul an veseli si plini de optimism.

Poate ca pretul platit de 4000 de lei pare mare la prima vedere, insa pot sa spun ca a fost modic fata de ceea ce gazdele ne-au oferit. Cand am ajuns aici, discutand cu un domn, ne spunea ca este din Constanta si ca vine pentru prima data, insa fratele si verisoara lui vin aici de revelion de ceva ani buni (peste 5 ani). Acum am inteles de ce. Gazdele de la “Casa cu tei” au respect pentru musafiri si stiu sa ii trateze.

-       Cazarea impecabila: nu stiu celelalte camere cum sunt, insa camera noastra a fost mare, patul extrem de confortabil, nu exagerat de cald, dar nici frig. Conditii optime pentru relaxare si un somn odihnitor.

-   Mancarea delicioasa: nu au fost fonfleuri sau nu stiu ce meniuri sofisticate, ci doar mancare romaneasca, gatita asa cum trebuie.

-     Distractie: ce pot sa va spun: 3 seri de distractie, dintre care cina de bun venit si petrecerea de carnaval un adevarat spectacol, petreceri intre prieteni.

Nu pot sa spun decat: FELICITARI! 

Cu ajutorul lui Dumnezeu, daca suntem sanatosi si nu ne vine vreo idee de a incerca altceva de revelion, cu siguranta aici vom veni.


Niciun comentariu: