marți, 10 ianuarie 2023

CUVANT DE FOLOS

 MAICA DOMNULUI PANTANASSA

Azi am avut un grup de oameni. Si stand de vorba cu ei, unul dintre ei, Nicolae, din Buzau de loc, mi-a povestit cum l-a vindecat Maica Domnului de cancer la prostata.

Se simtea foarte rau si, ducandu-se la analize, i-au spus ca trebuie sa-l opereze si sa-I scoata toate partile de jos, fiind foarte grav bolnav. Dar el a refuzat operatia si a venit in Sfantul Munte. S-a dus la manastirea Vatopedu, s-a asezat in genunchi la Maica Domnului Pantanassa si s-a rugat cu lacrimi. In timp ce se ruga, a simtit ca o putere iesind din icoana si dintr-o data s-a simtit mai bine si l-a cuprins o bucurie. Apoi, parintele Chiril i-a pus racla cu Braul Maicii Domnului pe cap si i-a facut o rugaciune.

Cand s-a intors din tara si si-a facut din nou analizele, medicii i-au spus ca nu mai are nimic si nu mai este nevoie de operatie.

Acest lucru s-a petrecut in urma cu cinci ani. Apoi Nicolae a platit o icoana pictata pentru o biserica din Romania drept multumire. Icoana era dupa modelul Pantanassa.

Anii s-au scurs si in februarie trecut a avut iarasi probleme de sanatate destul de grave. Doctorii i-au spus ca trebuie sa inceapa tratamentul cu citostatice. Nicolae a venit din nou in Sfantul Munte si a cumparat o icoana cu Maica Domnului Prodromita imbracata in argint. Aici s-a rugat mult la Maica Domnului, dar cand s-a intors acasa, in tara, s-a hotarat sa inceapa medicatia cu citostatice. A repetat analizele medicale si cand doctorul curant le-a vazut i-a spus ca nu mai are nimic. Au iesit perfect curate. Medicul tinea intr-o mana fisa cu analizele facute inainte de plecare si in cealalta fisa cea noua cu rezultatele ultimelor analize. Erau perfecte. Atunci medicul l-a imbratisat si i-a spus sa se duca linistit acasa pentru ca s-a facut o minune cu el si s-a vindecat.


(Monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti).

Niciun comentariu: