joi, 5 ianuarie 2023

CUVANT DE FOLOS

 SFANTUL MARE MUCENIC GHEORGHE

Revin iarasi la prietenul meu Sava despre care am mai scris si in celelalte carti.

Anul trecut, baiatul lui cel mare, Gheorghe, simtindu-se din ce in ce mai rau, s-a imbolnavit de pneumonie. Atunci mama si-a luat fiul si l-a dus la un control medical, in timp ce Sava, asa cum obisnuia in fiecare zi, s-a dus sa aprinda candelele la mai multe bisericute din afara orasului.

Cand a ajuns la Biserica Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, mai intai a aprins toate candelele si apoi, cu sufletul indurerat de suferinta propriului copil, a citit Paraclisul Sfantului, rugandu-l sa-i ajute baiatul. Dupa ce s-a rugat cu credinta, s-a intors acasa.

La scurt timp a ajuns si sotia impreuna cu Gheorghe si i-a spus imediat cu bucurie ca analizele medicale sunt bune si ca fiul lor e perfect sanatos, dupa ce, cu doua zile in urma, acelasi medic ii anunta ca are pneumonie. Cu fisa de analize in fata, nici doctorul nu stia ce sa spuna. Nu intelegea ce s-a intamplat si nu isi putea explica cum de s-a vindecat asa de repede.

Atunci Sava a inteles ca Sfantul Gheorghe i-a ascultat rugaciunea si i-a vindecat baiatul, care a scapat, prin milostivirea lui Dumnezeu, si de tuse, si de febra.

Astfel, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe l-a rasplatit pe prietenul meu Sava pentru jertfa lui de fiecare zi, aceea de a aprinde candelele in Sfanta Biserica, jertfa prin care isi arata dragostea pentru Dumnezeu si pentru toti Sfintii Lui.

 

(Monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti).

Niciun comentariu: