miercuri, 11 ianuarie 2023

CUVANT DE FOLOS

 DOCTORUL ORTODOX SI RABINUL

O grecoaica stomatolog are doi fii. Este foarte credincioasa si la fel si-a crescut si copiii.

Unul dintre ei a facut Medicina la chirurgie plastica in Israel. In timp ce facea rezidentiatul a fost adus la operatie un Rabin ars. Fiind foarte grav, toti doctorii evitau sa-l opereze. Atunci fiul doctoritei stomatolog a spus ca il va opera chiar el. Rabinul era inconstient. Tanarul chirurg a facut Sfanta Cruce si l-a insemnat si pe Rabin cu semnul Crucii. Apoi s-a apucat de operatie incercand sa se roage in acelasi timp.

In timp ce opera, i-a iesit la iveala Sfanta Cruce pe care o purta la gat. Aceasta, atarnand, din cand in cand atingea pieptul pacientului. Totul a fost bine si operatia reusita.

Dupa o luna, Rabinul a venit si a intrebat de medicul care l-a operat. Dupa ce l-a gasit, i-a multumit si l-a intrebat ce daruri are. Pentru ca, in timpul operatiei, chiar daca era inconstient simtea cum o putere venita dinspre doctor intra in el si il intarea.

Atunci tanarul chirurg i-a marturisit ca este crestin ortodox si ca inainte de operatie l-a insemnat cu semnul Sfintei Cruci, iar in timpul operatiei, crucea pe care o avea la gat s-a atins de pieptul lui de cateva ori.

Rabinul a ramas putin pe ganduri,, apoi i-a multumit si a plecat linistit. De atunci vine mereu la acest doctor si-i aduce daruri, mai cu seama ca operatia a fost foarte reusita astfel incat, in scurt timp, a disparut orice urma.


(Monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti).

Niciun comentariu: