miercuri, 4 ianuarie 2023

CUVANT DE FOLOS

 

 

SFANTUL IOAN RUSUL

In saptamana aceasta am avut patru oameni din Fratia Ortodoxa Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. Ne-au ajutat la muncile exterioare ale Chiliei. Aceasta fratie este din zona Prahovei si, ori de cate ori au ocazia, merg pe la Manastiri si fac munca voluntara.

Unul dintre ei mi-a povestit cum s-au vindecat sotia lui si sora ei.

Mai intai mi-a zis de sotie, care avea dureri la gat si cand s-a dus la un control medicul i-a gasit patru ganglioni. Doi erau unul peste altul si ceilalti doi, alaturati. Doctorii i-au spus ca trebuie neaparat operata.

Dupa doua zile urma sa fie canonizarea Sfantului Irodion de la Lainici. S-au dus si ei la canonizare. In timpul slujbei, o femeie imparteau pliante care aduceau la cunostinta credinciosilor de un pelerinaj in Grecia, la praznuirea Sfantului Ioan Rusul. Atunci, sotia omului, luand un pliant, a zis:

-Nu voi face operatia, decat dupa ce voi merge la Sfantul Ioan Rusul.

Aceasta s-a inscris imediat in pelerinaj si a luat-o si pe sora ei care se pregatea de citostatice, fiind bolnava de leucemie.

Calatoria a decurs bine, fara probleme datorate sanatatii subrede. Dar in timpul privegherii au avut momente in care s-au simtit foarte rau. Au plans si s-au rugat la Sfantul Ioan sa le ajute.

A doua zi, la Sfanta Liturghie, s-au simtit mai bine, fara a mai avea vreo problema. La fel s-au petrecut lucrurile si pe drumul de intoarcere, simtindu-se din ce in ce mai bine.

Dupa ce au ajuns acasa au repetat toate analizele. Spre mirarea doctorului curant, amandoua erau perfect sanatoase. Sotiei i-au disparut toti ganglionii, iar analizele surorii acesteia au iesit normale de parca n-ar fi avut niciodata leucemie.

Doctorul se uita la fisele de analize medicale si nu stia de ca creada. Atunci, cele doua femei i-au marturisit ca au fost in pelerinaj in Grecia la moastele Sfantului Ioan Rusul, iar medicul, martor al acestor vindecari miraculoase, a recunoscut ca intr-adevar doar printr-o minune s-au insanatosit amandoua.

 

(Monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti).

5 comentarii:

florin spunea...

Sf. Ioan Rusul ... sfântul meu drag, de câte ori am primit ajutor de la Dumnezeu pentru sfintele sale rugăciuni!! este un schit în jud.Constanța cu hramul Sf.Ioan Rusu, am mers acolo câțiva ani la rând de hram și nu numai. chiar la început când au instalat clopotul, părintele stareț fiind plecat cu treburi la Constanța m-a lăsat pe mine să stau cu muncitorii până își termină ei treaba. după ce au plecat muncitorii și m-am văzut singur l-am sunat pe părinte să-mi dea binecuvântare să trag clopotul, cred vreo douăzeci de minute am tot tras, așa de bucurie :)
cu ale lui sfinte rugăciuni, Doamne miluiește-ne și ne mântuiește pe noi!

din casuta noastra spunea...

Amin!
Si eu am mare evlavie la Sfantul Ioan Rusul. Puteti, va rog, sa imi dati adresa schitului? As dori sa transmit si eu un pomelnic acolo, acum la inceput de an. Va multumesc.

florin spunea...

Doamne ajută! Schitul Sf.Ioan Rusu se află chiar în cariera Sitorman, pe drumul care duce de la Constanța la Tulcea (20km din Ovidiu), aparține de localitatea Palazu Mic, nu știu să aibe adresă, număr, e pe un deal ...
dacă doriți să ajungeți acolo, cel mai ușor este direct prin carieră, înainte pe Popasul Tașaul faceți stânga (atenție, e linie continuă) și intrați pe drumul de carieră, de acolo sînt indicatoare până la schit, max trei km.
dacă doriți să trimiteți scrisoare, nu știu ce să zic, dacă merge acolo poșta, eu când am trimis pachet am trimis prin curier și am dat adresa: Schitul Sf.Ioan Rusu, loc. Palazu Mic, comuna Mihail Kogălniceanu, și a ajuns.
pace și bucurie

din casuta noastra spunea...

Doamne ajuta! Multumesc frumos de informatii.

florin spunea...

cu tot dragul! să fie de folos