duminică, 10 martie 2024

MAICA DOMNULUI

 Pentru rugaciunile Sfintilor Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie si cei impreuna cu ei, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

BINECUVANTATA CANTARE A ARHANGHELULUI GAVRIIL ADUSA MAICII DOMNULUI

Parintele Tihon pustincul spunea ca monahul trebuie sa faca o ora de lucru de mana, o ora de rugaciune. Iar despre Acatistul Maicii Domnului, pe care-l iubea in mod special si pe care-l citea in fiecare zi, povestea minunea ce se intamplase unui monah din manastirea Rusikon:

“Era un monah care o iubea foarte mult pe Nascatoarea de Dumnezeu si care spunea in fiecare zi de douazeci si patru de ori Acatistul Bunei-Vestiri. Aceasta o facea la fiecare inceput de ora, anuntat de bataile ceasornicului manastirii. Cand auzea deci ceasul ca bate ora exacta, monaul incepea citirea Acatistului. Un semn al sporirii monahului era ca intotdeauna il citea cu atata evlavie, de parca l-ar fi citit atunci pentru prima oara. Cea plina de Har nu a trecut cu vederea aceasta osteneala zilnica a lui. De aceea a auzit intr-o zi vocea Maicii Domnului din icoana pe care o avea in chilia lui, ca ii spune cu multumire si spre lauda lui: “Bucura-te si tu, robul meu, bucura-te!”.

 

(Arhim. Teofilact Marinakis – Patericul Maicii Domnului)

 

Niciun comentariu: