vineri, 22 martie 2024

AM CITIT

 CUVIOSUL GHERONTIE

Cel nebun pentru Hristos

Săptămâna aceasta, prima săptămână din Postul Paștelui, a fost o săptămână cu mai multă rugăciune, mai multa aplecare spre cele sufletești. Asa că, seara, am citit primul volum din cartea "Cuviosul Gherontie - cel nebun pentru Hristos".


Cuviosul Gherontie s-a născut în satul  Viscri, com. Bunesti, in anul 1934, trecând la cele veșnice în anul 2018. Desi era la Bethleem atunci când a plecat la Domnul, este înmormântat la mănăstirea Tismana, iar la mormântul dansului este un adevărat pelerinaj, fiecare rugandu-se pentru nevoile lui.

Toată viața s-ar rugat pentru întreaga lume, a ajutat de fiecare data pe cei ce aveau nevoie. Ziua călătorea sau muncea, iar noaptea se ruga, având o mare evlavie la Maica Domnului. Pentru dragostea și dăruirea lui, pentru credința lui, Dumnezeu l-a înzestrat cu numeroase harisme, însă le ascundea sub chipul nebuniei pentru Hristos.

Primul din cele șase volume cuprinde relatări ale diverselor persoane care l-au cunoscut.

"Uite! Vezi?! A lăcrimat!

La mănăstire la Boian, a îngenuncheat în fața icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni, "Plângătoarea" și a rugat-o foarte familiar pe Împărăteasa Cerului să își arate puterea, că oamenii de acolo să își întărească credință.

In urma rugăciunii, Maica Domnului a lăcrimat. Cuviosul a confirmat verbal aceasta minune, că să ne convingem că este un fapt real: Uite! Vezi?! A lăcrimat!"

Cuvioase Gherontie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi păcătoșii!

2 comentarii:

Andreea Napirlica spunea...

Cuvioase, sa nu dai uitării🙏🙏🙏

din casuta noastra spunea...

Amin!🙏🙏