duminică, 24 martie 2024

DESPRE POST (V)

 Pentru rugaciunile Sfantului Ierarh Artemon, episcoul Seleuciei, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

SCOPUL POSTULUI (II)

Sfantul Ioan Gura de Aur spune:

“Cu adevarat, postul este hranitor si maica a evlaviei. Se cere ca noi nu doar sa postim, ci sa postim cu evlavie. Multi postesc si se preocupa de lucrurile cele de obste, insa una ca aceasta nu este socotita lor ca post”.

“Sa socotim postul ca un dar de pret, ca o comoara sfanta, ca o intruchipare a adevarului, inceput al evlaviei, temelie a invataturii duhovnicesti, omorare a patimilor, izgonire a pacatelor, biciuire a viciilor, insotitor al fecioriei, pierzator al demonilor, paza impotriva diavolului, doborare a idolilor, infrumusetare a Bisericii, putere a imparatilor, lauda a preotilor, inteleptire a barbatilor, curatie a femeilor, dascal al copiilor, slobozire a robilor, mangaiere a saracilor”.

“Hristos, prin post, vrea sa Se reintoarca la noi – renascuti de acum prin apa si prin Duh, prin dumnezeiescul foc, redandu-ne vrednicia cea de mai inainte”.

 

(Sfintii Parinti despre “Folosul si puterea Postului”)

2 comentarii:

Suzana spunea...

Post cu bucurie, draga Ioana!
O saptamana cu bucurii!❤️😘

din casuta noastra spunea...

Multumesc frumos Suzana! Si tie iti doresc la fel.😘😘