marți, 15 octombrie 2024

Am citit...

 Casa de langa lac de Kate Morton


Cu ceva timp in urma va spuneam ca am terminat de citit si cea de-a doua carte scrisa de Kate Morton – “Casa de langa lac” si ca voi scrie cateva cuvinte despre ea.

La fel ca si in prima carte citita, Kate Morton prezinta doua povesti de viata din ani diferiti (1933 si 2003) si din zone diferite (Cornwall si Londra). Autoarea pastreaza acelasi stil in care misterul, drama, dar si iubirea neconditionata se impletesc si te tin cu sufletul la gura. Este genul de carte pe care nu iti vine sa o lasi din mana pana cand nu o termini.

Sadie Sparow este o tanara detectiva care, in urma implicarii emotionale in cadrul unei anchete este trimisa in concediu o perioada mai lunga de timp. Si, unde este mai bine sa iti revii decat la Cornwall, alaturi de bunicul drag?

Aici Sadie descopera un conac vechi, un domeniu intins, unde totul arata ca si cum timpul s-a oprit in loc. Si, cum simturile de detectiv ale tinerei Sadie ii spuneau ca acolo s-a intamplat ceva, nu isi gaseste linistea pana cand nu descopera ce anume s-a intamplat. In urma cercetarilor pe care le face afla ca, in urma cu 70 de ani, pe domeniul Loeanneth apartinand familiei Edevane, a avut loc disparitia unui copil, iar cazul a ramas nerezolvat.

Rezolvarea cazului o face sa afle multe despre familia de la Loeanneth, fiind nevoita sa solicite si ajutorul scriitoarei Alice Edevane, una dintre cele trei fiice ale lui Anthony si Eleonor.

Este o carte pe care o recomand in zilele reci de toamna si numai.

2 comentarii:

CARMEN spunea...

Ce frumos ca iti faci timp pentru citit. Eu spre sfarsitul anului reduc cititul la zero... nu mai am timp 🫣 ( si pentru ca e intuneric asa repede, nu mai am nici tragere). Prefer dupa serviciu sa imi petrec serile ascultand muzica sau urmarind cu un ochi un film pe Netflix si un alt ochi la tricotat 😉 Am reinceput sa lucrez la un pullover abandonat (neterminat) in decembrie anul trecut! La weekend a ocup de curateniea de sfarsit de an (8 camere... incet cate incet) si duminicile plimbari sau spectacole. Dar cum incepe primavara, biblioteca ma atrage ca un magnet! Punctul culminant cu cititul il ating in concediu, prin august 😄parca pe masura ce imbatranesc imi creez tot mai multe tabieturi ☺️
Sa ai o toamna minunata, Ioana draga! 🍂🍁☀️

din casuta noastra spunea...

La mine este invers Carmen.
Acum, că s-a răcorit vremea, îmi place să mă culcusesc și să citesc ronțăind semințe sau floricele. Însă foarte greu ajung sa fac asta. Seara, înainte de somn, citesc care o jumătate de oră. Este o plăcere din copilărie.
La fel lucrez și eu, privind la filme.
O toamna frumoasa îți doresc și spor la tot ceea ce îți propui sa faci.🤗🤗