marți, 23 iulie 2024

AM CITIT.....

 “Gradina uitata”-Kate Morton


“Gradina uitata” prezinta povestea familiei Mountrachet de pe domeniul Blackhurst din Cornwell, o poveste captivanta ce se intinde de-a lungul a patru generatii. Actiunea romanului se desfasoara in doua zone diferite (Australia si Anglia), dar si in perioade de timp diferite (1900, 1913, 1975, 2005).

Povestea incepe de la Nell, o tanara care, la varsta de 21 de ani afla ca este un copil gasit. Si, desi membrii familiei o iubesc foarte mult, ea se indeparteaza de ei, retragandu-se ca intr-o carapace. Devine sobra, retrasa si face tot posibilul pentru a afla cine este cu adevarat. De-a lungul vietii nu reuseste sa afle raspunsul la intrebarea “Cine sunt eu?”, astfel ca ii lasa, ca mostenire nepoatei sale Cassandra, dezlegarea enigmei printr-un simplu bilet pe care scrie: “Pentru Cassandra, care va înţelege de ce.”

La inceput nedumerita de mesajul lasat de bunica, ulterior din ce in ce mai curioasa, Cassandra reuseste in final sa dezlege misterul care a invaluit viata Nellei.

Este o carte in care suspansul si misterul se impletesc foarte frumos cu povestile pentru copii, povesti ce au un rol foarte important in dezlegarea misterului. Totul este ca un labirint.

Nu voi povesti absolut nimic despre eroii cartii sau despre diferitele intamplari, pentru ca tocmai aici este frumusetea cartii: in felul in care acestea se descopera cititorului. Cu fiecare pagina iti doresti sa mai afli ceva despre un personaj, cu fiecare pagina crezi ca misterul este dezlegat, urmand ca totul sa fie luat de la capat. 

O carte potrivita pentru concediu, pentru relaxarea de week-end.
Astept sa imi spuneti parerea voastra.

3 comentarii:

Rajani Rehana spunea...

Great blog

Mihaela Toilă spunea...

Pare interesantă această carte, am pus-o in wishlist, deși am rămas în urmă cu cititul, cândva o voi citi și pe aceasta. Mulțumesc pentru recomandare! Zi frumoasă să ai!

din casuta noastra spunea...

Cu mare drag!
Zi plina de bucurii iti doresc.