joi, 3 octombrie 2024

MAICA DOMNULUI

 Pentru rugaciunile Sfantului Sfintit Mucenic Dionisie Areopagitul si ale Sfantului Mucenic Teoctist, Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

 Maica Domnului izbăveşte pe copii de primejdii şi de moarte

O fetiţă de 13 ani, numită Amariţiei Maria, din satul Budeasa - Argeş, fiind certată de mama ei, a plecat de acasă într-o după-amiază şi s-a aşezat pe malul lacului cu acelaşi nume. Noaptea a rămas acolo, de frica părinţilor. Pe la miezul nopţii a auzit o voce înălţându-se din valuri, care îi zicea: „Hai, vino nu mai sta, căci de când te aştept!”.

Era glasul diavolului care o îndemna să se înece în lac. În timp ce copila se descălţa să intre în lac, a văzut lângă ea o femeie îmbrăcată frumos în veşmânt alb, care i-a spus cu o voce blândă: „Nu te duce, Marie! Mergi acasă la mama ta, căci te aşteaptă plângând!”

Era Maica Domnului, ocrotitoarea copiilor.

În ceasul acesta, mama fetiţei plângea şi citea Acatistul Bunei Vestiri. La îndemnul Preasfintei Fecioare îmbrăcată în alb, fetiţa s-a întors acasă la mama ei, povestindu-i toate cele întâmplate. Apoi mama, căzând la pământ, a dat laudă Maicii Domnului că i-a auzit rugăciunea şi i-a izbăvit copila de la moarte. (Minunile 425-432 sunt culese din cartea „Istorioare Duhovniceşti” de Protosinghel Ioanichie Balan).


(Minunile Maicii Domnului-preot Nicodim Mandita)

Niciun comentariu: