Festivalul Kurtosului – Concursul
Daca la inceput Kurtosul-cozonacul secuiesc - era doar cu nuca, astazi pot fi savurate o multime de variante, atat dulci, cat si sarate.
In cea
de-a doua zi a festivalului, cel mai important moment a fost cel al concursului
– “Kurtoskalacs-ul Anului in Tinutul Secuiesc”. Au fost inscrise in concurs 14 echipe
din 4 judete. Membrii juriului au mers, pe rand, la cele 14 echipe si au
urmarit intregul proces de realizare a kurtoskalacs-ului, in cautarea celui mai delicios.
Pe aleea destinata patiserilor care preparau Kurtosul era agitatie mare. Fiecare prepara si prezenta diferite variante de kurtos, in dorinta de a convinge juriul ca ei sunt cei mai buni.
In
jurul pranzului, a fost anuntat castigatorul concursului: Cel mai gustos Kurtos
a fost realizat de Melinda Kurtos. Dupa anuntarea castigatorului, permanent la
standul firmei a fost rand de 20-30 persoane. Randul s-a terminat seara, cand
ploaia mult anuntata si-a facut prezenta.
In jur de ora 17, echipa castigatoare a realizat "Primul Kurtos cu comori din Tinutul Secuiesc". De fapt, a fost realizat un kurtos imens si, dupa coacere, acesta a fost portionat, iar in micutele bucatele au fost introduse diverse bilete castigatoare: pizza, o seara la restaurant, masaj, bilete la meci, un sejur la Balvanyos, si multe altele. Fiind plecati pe la Targu Secuiesc, am ajuns ceva mai tarziu la prepararea marelui Kurtos.
Am
gustat si noi din deliciosul Kurtos,
iar sotul meu a castigat o sedinta de
masaj la Seishin Therapy Center din Sfantul Gheorghe. Pentru ca nu poate
beneficia de acest premiu, s-a hotarat sa il daruiasca gazdelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu