miercuri, 8 mai 2024

SFINTII-PRIETENII NOSTRI

 Pentru rugaciunile Sfantului Apostol si Evanghelist Ioan Teologul si ale Sfantului Cuvios Arsenie cel Mare, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii!

SFANTUL ATANASIE CEL MARE

Tot despre Sava este vorba si in aceasta povestire, caci aprinde candelele si in Bisericuta Sfantului Atanasie cel Mare.

De adata aceasta i s-a imbolnavit sotia, doctorii spunandu-le ca este leucemie. Cand a aflat acest lucru m-a sunat si pe mine si m-a rugat s-o pomenim la toate slujbele.

In noaptea aceea, dupa ce a vorbit cu mine la telefon, prietenul meu a vazut in vis Bisericuta Sfantului Atanasie stralucind intr-o lumina de nedescris, iar din icoana Sfantului izvorand si mai multa lumina. Privea si se minuna de aceasta stralucire dumnezeiasca.

Cand s-a trezit si i-a spus sotiei acest vis, incurajand-o ca ceva bun se va intampla si ca Sfantul va face o minune si cu ea. La putin timp dupa aceea, Ecaterina, sotia lui Sava, s-a dus sa faca din nou analizele medicale si toate au iesit perfecte. Disparuse orice urma de boala.

Atunci au inteles amandoi ca Sfantul Atanasie de Mare o vindecase. De aceea i se aratase in vis.

Iata cum, si de data aceasta, Sfantul Atanasie nu a ramas dator lui Sava, cel care cu smerenie si daruire ii aprinde candelele in fiecare zi in biserica al carui nume il poarta.


(monah Pimen Vlad-Povestiri duhovnicesti IV”)

Niciun comentariu: